Лили Иванова погреба сестра си в пълна тайнаЛили Иванова е погребала тайно от всички сестра си Магда, която е с 2 години по-голяма от нея.

Естрадната примадона е спуснала информационно ембарго относно смъртта на кака си, защото не искала да се натоварва излишно с емоции, които не й носят положителен заряд.

Магда, най-близката родственица на изпълнителката на „Детелини”, „Ветрове” и още десетки вечни хитове, е издъхнала преди около година в хоспис. На персонала, който се грижел за нея в тузарски дом за възрастни край София, също било забранено да се говори по темата.

Лили Иванова държала на дискретност, защото не искала толкова личен казус да бъде обсъждан в медиите. Тя била категорична, че през годините по неин адрес било изписано какво ли не. Повече от написаното било пълни фантасмагории, но тя отдавна не се обиждала, защото не искала да пада „на толкова ниско ниво”.

Певицата изпратила сестра си в много тесен кръг, като на опелото в църквата на частен гробищен парк присъствали само роднини – дъщерите и внуците на покойницата. Лили била категорична, че Магда трябва да бъде погребана в столицата, защото двете сестри вече нищо не ги свързвало с Кубрат, където някога имали дом и имоти – нищо че там са гробовете на родителите им.

Здравословните проблеми на Магда почнали преди години. За беда тя претърпяла тежък пътен инцидент през 2016 г., след като била блъсната от автобус пред входа на блока си в столичния квартал „Банишора”.

Възрастната жена претърпяла сложна операция, а единият й крак бил счупен на няколко места. Въпреки положените усилия, тя така и не могла да се възстанови. Ходенето й било трудно, страхувала се, че ще падне и не искала да излиза от гарсониерата, която била подарък от звездата на българската естрада за каката.

Вместо да се оправя здравословно, Магда била разклатена и физически, и психически. От всякъде личало, че не може да се справя сама с живота, нито да се грижи за себе си. Двете й дъщери Мария и Радмила полагали грижи за майка си в първите месеци след инцидента, но и за тях било много трудно и натоварващо.

Сестрата на Лили Иванова се затворила в панелката си и прекарвала с часове на терасата – единственото място, където можела да диша въздух. Повечето време мълчала, а когато говорела, разказвала за болежките в различните части от тялото й. Проявявали се и първите симптоми на деменция. Това наложило Лили Иванова да свика семейния съвет и с племенничките да вземе решение да настанят Магда в хоспис. Така всички били удовлетворени и спокойни, че 24 часа в денонощието за нея има кой да се грижи.

Въпреки нежеланието си, Магда била приета в дом за възрастни, но отдалеч си личало, че няма да я бъде. Понякога мълчала, друг път говорела, трети път миксирала спомени или разказвала неща, които било съмнително, че са се случвали. С времето станала изключително трудно подвижна. Налагало се санитари да я обръщат, за да не се залежи и да не получи декубитални рани.

Според мълвата сестрата на Лили била не по-малко чепата от нея. Имала доста остър изказ и не цепела басма никому. Последните дни от живота си били смирена и сякаш вътрешно очаквала, че идва моментът, в който ще се пресели в по-добрия свят.

Лили приела философски тъжната вест и сама се заела с организацията на погребението, като помолила свои авери да проучат за подходяща фирма, която да пази дискретност и да не дава гласност, че приготвя за последно сестрата на естрададжийката. Така и станало.

Единственото, за което певицата съжалявала било, че Магда така и не се съгласявала да води охолен живот приживе. Вместо да се шири в голям апартамент, тя си харесала гарсониерата в „Бнишора” и малко след като овдовяла, се преместила окончателно в София.

През годините отношенията между двете сестри били на приливи и отливи. Магда не разбирала начина на живот на сестра си, която в търсеното на любовта скачала от брак в брак. Тя пък живеела скромно и така не опознала друг мъж освен съпруга си, когото обичала безрезервно. Грижела се за възрастните си родителите и държала на морала в живота. В първите години на демокрацията Магда имала сериозни финансови проблеми и дори продавала корнишони на пазара, за да закрепи двата края.


Четете още:

🔴 ПОШЛО! Галена пее без бельо в нощен клуб, загорели мъже надничат под полата й / СНИМКИ

🔴 Мистерия: Виктор Николаев аут от ефира на Нова телевизия

🔴 Уволниха Андреа Банда от БНТ, причината е скандална

Източник: Блиц

Коментари

горе