В следващите 48 часа опасност от наводнения в част от БългарияВалежи от дъжд се очакват над крайните югозападни и южни райони

През следващите 48 часа се повишава вероятността и от възможни наводнения в Западна и Южна България. През нощта срещу сряда над почти цялата страна ще преобладава променлива облачност. Валежи от дъжд се очакват над крайните югозападни и южни райони, където на много места ще са значителни по количества.

Ще духа слаб югоизточен вятър. Ще има условия и за мъгли на места из Тракия и Дунавската равнина.

Минималните температури ще се повишат и ще са между плюс 9°С и плюс 11°С. По-хладно ще се задържи само над котловините от Западна България – до 7-9°С, съобщава Meteo Balkans.

През деня в сряда облачността ще е по често значителна и на много места, предимно над Югозападна, Централна и Южна България - с валежи от дъжд, ще има условия и за гръмотевици. След обяд ще започне развитие на купесто-дъждовна облачност. Почти без валежи ще е над Източна България

Очакваните максимални температури ще бъдат между 15° и 18°С.

През нощта срещу сряда ще преобладава променлива облачност. Минималните температури ще са между 7-8°С, а максималните – около 16-17°С. До обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд от югозапад ще започне и увеличение на облачността. Ще започнат и валежи от дъжд, като по-значителни ще са късно след обяд и през нощта срещу сряда. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Ще се задържи предимно облачно, дъждовно, а по билата и мъгливо. След обяд и с развитие на купсто-дъждовна облачност. През деня по-значителни ще са валежите над Рило-Родопската област. Над 1900 метра надморска височина се очакват и валежи от сняг.

Ще духа силен североизточен вятър, но след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 1°.

През нощта срещу сряда ще преобладава разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. През деня ще е предимно облачно. Ще има условия и за слаби валежи от дъжд по Южното Черноморие.

Максималните температури ще са между 14-15°С по Северното Черноморие и до 18-19°, по Южното Черноморие. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Очакват се значителни валежи над Северна Македония, Гърция, Албания и Югозападна България. Над останалата част от полуострова облачността ще е разкъсана. Ще имаме и повече слънчеви часове в Южна Гърция и по Адриатическото крайбрежие.


Четете още:

🔴 Урок по история: Този български цар прави "средновековен Шенген" на Балканите

🔴 Всеки клиент на тази голяма родна банка трябва да знае това, за да не си изпати жестоко СНИМКА

🔴 ФЕНОВЕ СА БЕСНИ: Мария се подигра с Цеца в „Капките"

Източник: Petel

Коментари

горе