Вдовицата на княз Кардам поискала разрешение от Симеон II да се омъжи отновоВдовицата на покойния княз Кардам Търновски – княгиня Мириам, бе в България по Великден, за да присъства на полагането на останките на покойния си съпруг в параклиса в двореца „Врана“ в София. Визитата ѝ у нас бе шумно отразена от испанските медии, впечатлени, че е дошла на погребение на първия си съпруг, макар отново да е омъжена жена.

Понастоящем овдовялата испанска благородничка е хашемитска принцеса, след като е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II – принц Гази бин Мохамед. Световните издания определят сватбата за една от най-неочакваните за всички времена.

60-годишната бивша снаха на Симеон Сакскобургготски не крие, че само ден преди втората си венчавка, състояла се в Йордания, отишла на мемориала, посветен на покойния ѝ съпруг княз Кардам Търновски, който се намира там.

Мириам с принц Гази бин Мохамед

Тя била с двете им деца. Вероятно му е поискала прошка и разрешение да продължи пътя си напред, коментират светски хроникьори. Сватбеното тържество с принц Гази бин Мохамед, който е с 3 години по-млад от Мириам, минало при строга охрана. Той е 18-и поред в наследяването на йорданския трон и е от най-приближените лица на краля. Освен това е негов съветник по религиозните и културните въпроси, както и регент на трона в негово отсъсвие.

Гази бин Мохамед е внук на крал Талал ал Абдула II и син на принц Мохамед бин Талал. Хашемитската династия се смята за пряк наследник на пророка Мохамед. Съпруг №2 на княгиня Мириам е роден на 15 октомври 1966 г. Професор е по философия. Завършил е най-престижните университети в Принстън, Кеймбридж и Кайро. От първата си съпруга има 4 деца.

Мириам пък е майка на двама синове от съвместния си живот с Кардам – Борис Търновски и Белтран. Княз Кардам почина на 7 април 2015 г. след седем години в будна кома в мадридската болница „Санчинаро“. Там той се озова след трагична катастрофа на 15 август 2008 г. Тогава със съпругата му пострадаха тежко, след като колата им излетя от пътя и се заби в дърво.

Испанската красавица се жени за българския престолонаследник през 1996 г. Венчавката се извършва в православната църква „Св. св. Андрей и Димитър“ в Мадрид. Кардам и Мириам стават родители на двама синове. Малкият Белтран е физик и се занимава с изучаване на климатичните промени на планетата. По-големият му брат Борис се явява престолонаследник след смъртта на баща си. 


Четете още:

🔴 Честито! 50-годишната Росица Пейчева стана майка

🔴 Ваня Щерева в съда: Диана Димитрова наричаше изрод Юлиан Вергов

🔴 Исторически момент в Румъния, всички ликуват

Източник: lupa

Коментари

горе