Проф. Рачев даде прогноза, къде се очакват 35 градуса"В петък настъпва едно стабилизиране на времето за събота и неделя. От следващия понеделник пак ще вали.

В Западната и Централна част на България поемат тези валежи, облаци", посочи още той.

"На запад ще има много валежи, на изток - повече символика. За почивните дни очакваме много червено. В събота Балканите ще са най-топлото място, защото Сахара напомня за себе си и носи много топлина", каза климатологът.

По думите му в неделя в Сицилия, Южна Гърция и цялото Егейско крайбрежие на Турция температурите ще са над 30  градуса - 35 градуса. Северна Гърция малко по-спокойно -0 25-26-27 градуса. Температурата на водата се затопля, за да може в началото на седмицата времето пак да се развали. Май месец сме", каза още професорът и посочи, че така ще е "до второто пришествие.

"От събота нататък започваме да говорим за температури от 20 и над 20 градуса. Хладно е до тук, с над 2 градуса е по-ниска температурата от средната за месеца.

Постепенно до края на месеца морето ще се затопля 19-20 градуса. Този южен пренос няма да се усети в тази част на България", посочи още експертът.

В София в събота може би няма да вали. 

Всички абитуриенти и особено абитуриентките да имат по едно наметало, а придружителите по едно чадърче, посъветва климатологът.


Четете още:

🔴 Лъсна измамата в победителите в Денсинг старс

🔴 След 40 години в телевизията си отиде знаково лице на БНТ

🔴 В 2:05 часа хиляди българи усетиха земетресението: "Чу се гръм"

Източник: За Жената

Коментари

горе