Керемедчиев: Стигна се до атентат, защото Фицо нагнети емоциите до червеноСловашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян след изнесено правителствено заседание в град Хандлова. По думите на Керемедчиев е нормално напрежението, което министър председателят на Словакия нагнети по време на изборите, да избухне в някаква насока.

Какво предизвика атентата срещу премиера на Словакия и повече за предстоящата визита на Путин в Китай - коментар в ефира на NOVA направи бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

„Той дойде на власт с лозунга „Нито един патрон повече за Украйна”, с изключително яростна антимигрантска реторика, проруски и антиевропейски изказвания”, каза Керемдчиев за заявките на Фицо. 

„Нагнети до червено емоциите в Словакия и затова се стигна до атентат”, заключи бившият заместник-външен министър. 

Керемедчиев отбелязва, че икономиката на Русия е преминала на военновременни нива. „В момента страната започва да харчи 7,8% от БВП, което се равнява на това, което СССР е харчел по време на Студената война”, отбеляза той. 

Според бившия заместник външен министър антимигрантските настроения и войната в Украйна ще са ключови при избора на следващите европейски депутати. 


Четете още:

🔴 Ръст на печалбите на банките у нас

🔴 Всеки трябва да знае тези правила, когато отива на гробище, за да не събудите душите на мъртвите

🔴 Радост! От понеделник скача заплатата на тези служители

Източник: Petel

Коментари

горе