Правда, Словакия: Станахме като американски филм, нападателят на Фицо е малък неуспял и съсипан човекПокушениенто над Робърт Фицо доказва, че насилието става част от националната политическа култура, пише Pravda, Словакия, цитира Кросс. Това се случи за първи път в историята на Словакия: по-рано подобни инциденти бяха познати на гражданите на страната само от американски филми, се отбелязва в статията.

Да се ​​стреля по главата на кабинета е нещо извън границите, това шокира, случва се за първи път в страната ни.

Да, може би това са действия на луд, на който всичко се е превърнало в каша в главата му, така той е решил да се бори със собствената си безизходица.

Подобни истории са ни познати само от американските филми.

Безизходицата в душата на малкия неуспял човек е разкрита, например, във филма на режисьора Нилс Мюлър от 2004 г. "Покушението над Ричард Никсън".

Филмът е заснет по реални събития. Главният герой е със съсипан личен живот, преживява травма от Виетнам, наблюдава скандала Уотъргейт... В резултат решава, че висовникът за всички проблеми е Никсън.

Човекът, нападнал Фицо, вероятно се отнася към същата категория хора. Но в този случай стреля не малкият американски човек, а малкият словашки.

Покушението над лидера на най-силната политическа партия и глава на кабинета трябва да се разглежда в общия контекст на насилието, което днес се разпространява на световната политическа арена.

Подобни нападения се превърнаха в част от политическата култура.

Но насилието възпроизвежда ново насилие, затова политиците трябва да проявят сдържаност. Ако опозицията е осъзнала цялата важност на ситуацията и се въздържа от словесна агресия, то за някои от коалиционните политици това не може да се каже.

Във връзка със случилото се е невъзможно да не споменем още едно покушение срещу журналиста Ян Куциак и Мартина Кушнирова през февруари 2018 г.

В светлината на тези две покушения Словакия вече не може да се нарече цивилизована държава.


Четете още:

🔴 Злепоставиха Лили Иванова с кадри зад кулисите

🔴 Чоткин спечели шестия сезон на "Хелс китчън"

🔴 Мрежата гърми след фаталното меле с Кирил Петков: Що за просташко и цинично поведение?! СНИМКИ

Източник: Petel

Коментари

горе