Гала предупреди адреналинката Жана: Веганите са заплашени от цироза и без капка алкохолБившата адреналинка от „Господари на ефира” Жана Брейчева се появи като гост-панелистка в „На кафе” в четвъртък. Двете с Гала веднага се хвърлиха в темата за здравословното хранене, която в момента е нещо като специалност за танцьорката.

Макар че и двете направиха уговорката, че всеки организъм е индивидуален, те набързо отхвърлиха като неправилни няколко режима, включително популярната „глюкозна революция”, а след това и веганството.

Жана се включи с критики и към двете практики в храненето. Тя обясни, че е следвала принципите на глюкозната революция, но установила, че това не ѝ се отразява добре. Оказало се, че понеже години наред се е хранила безразборно, прилагането на този режим кара панкреаса ѝ да не работи добре и я е поставило в преддиабетно състояние.

Гала пък не остана по-назад и хвърли голяма критика към веганството, което се практикува масово напоследък.

„Има вегани, които се разболяват от цироза, без въобще да пият алкохол, точно заради веганството, заради постоянното ядене на зеленчуци и тяхната ферментация в организма”, заяви водещата.

Гала обаче не цитира никакви конкретни източници за това твърдение. По тази причина вероятно е по-добре твърдението ѝ да се приема не като факт, а като нейно убеждение. Жана пък побърза да я успокои, че не е веган и не се притеснява от тази опасност. 


Четете още:

🔴 Правда, Словакия: Станахме като американски филм, нападателят на Фицо е малък неуспял и съсипан човек

🔴 Злепоставиха Лили Иванова с кадри зад кулисите

🔴 Чоткин спечели шестия сезон на "Хелс китчън"

Източник: Petel

Коментари

горе