Лудост в Турция: Спад в тази стока, става за супер инвестиция, нашенците пощуряхаВнезапен спад на цените на златото в Турция накара хиляди хора да направят инвестиция на прага на сватбения сезон. Пред бижутериите се образуват опашки от клиенти, но от южната ни съседка приканват най-вече българите за изгодната покупка, съобщават местни медии.

Търговецът Рахми Джьомерт, който има златарско ателие в Одрин, споделя пред сайта edirnehaber.org, че сривът няма да е за дълго, дори се очаква повишение, при това - рязко.

„Най-безопасната и най-изгодната инвестиция винаги е златото. Трябва този спад на цените да се оцени Той е краткосрочен. Тези, които имат заделени пари, определено не трябва да се замислят и да инвестират в злато.

Златото ще бие рекорд след рекорд и ще бъде около 3500 лири в края на годината“, каза той.

Засега обаче цената ще продължава да пада или ще се задържи на сегашното ниво, поне в следващите дни. Един грам злато в момента се търгува за 2443,33 турски лири. Това прави  136,74 български лева. 

Според Джьомерт резките спадове и възходи са заради геополитическата обстановка по света. Очаква се до края на годината да има рязко увеличение и цената на грам да достигне до 3 хиляди лири и нагоре.

Търговецът предупреждава купувачите да се доверят само на сигурни бижутери и да обърнат внимание на документите на златото.

„Имаме купувачи местни хора, но повечето са чужденци. Сред тях имаме и българи. Ние знаем, че комшиите обичат да инвестират средствата си, а златото е най-добрата инвестиция. То продължава да се увеличава и да носи печалба.

Печалбата им през тази година ще е повече отвсякога. Хората трябва да се възползват от възможността за закупуване още тази седмица“, категоричен е търговецът. На неговото мнение са и останалите продавачи.


Четете още:

🔴 След грандиозната победа в "Денсинг старс": Неделя Щонова призна, че е отказвала...

🔴 Край на бурите и 31 градуса от този ден, обяви синоптикът Янков

🔴 Да се готвят всички българи с апартаменти в Вооkіng и Аіrbnb за голяма промяна

Източник: Блиц

Коментари

горе