20 000 германски туристи ще имат проблеми с почивката си у нас заради фалита на третия по големина туроператор в ЕвропаФалитът на третия по големина туроператор в Европа – германският "Еф Те И груп" (FTI Group), ще засегне почивката на близо 20 000 германци за България, какъвто е годишният обем на концерна за Черноморието ни.

Това обявиха от Асоциацията на инкаминг агенциите в България (AIA), която обединява представителствата на големите чужди туроператори у нас, съобщи TravelNews.

Вероятно туристите ще бъдат пренасочени към други германски туроператори, които продават Българското Черноморие - TUI, DER Touristik, Alltours и Schauinsland-Reisen. Всички те заедно пълнят общи чартъри до Бургас и Варна. Разбира се, има вероятност и някои туристи да се откажат от България.

„Седалките на FTI в полетите бързо ще бъдат заети от другите германски туроператори, тъй като има недостиг на самолети от Германия до България“, казаха от асоциацията. Същото ще се случи и с местата в хотелите по Черноморието ни, с които са работили от FTI. От Асоциацията на инкаминг агенциите съобщиха, че вече се забелязва ръст от 120% в онлайн резервациите от вчера насам на германците към Българското Черноморие. Те се пренасочват към алтернативни онлайн платформи.

FTI Group подаде вчера иск до регионалния съд в Мюнхен за обявяване в несъстоятелност. Като причина за фалита се посочват намалелите резервации, както и множеството искове за предварителни плащания от доставчици, които компанията не може да изпълни. От това пострадаха партньорските турагенции, както и хотелиерите и всички бизнеси, свързани с приемането на туристите.  


Четете още:

🔴 През юни това е най-важната храна за доматите, цветята също я обожават!

🔴 Готвят капан за Сашо Кадиев: Ето кой му взима мястото! / СНИМКА

🔴 Джулиана Гани не издържа и призна всичко за лихварите и колко дължи

Източник: Petel

Коментари

горе