Ива Пехливанска: Шофьорите на линейки получават повече от парамедицитеЕксперт изрази мнение за унизителното предложение за повишаване на заплатите на парамедиците с 5 лева и за това гледа ли сериозно държавата на проблема с тези специалисти, които реално не могат да практикуват своята работа, въпреки че системата се нуждае от тях.

В Спешна медицинска помощ например шофьорите на линейки примерно ще получават далеч повече, а парамедика остава в най-ниската класа, заяви в „Пресечна точка“ Ива Пехливанска, председател на Съюза на парамедиците.

Тя коментира и данни от последната статистика, според които 500 лекари липсват трайно в Спешната система и в същото време има поне 2000 парамедици, които са завършили, но не могат да практикуват професията, при положение че могат да са в помощ на системата и най-вече на на болните хора, които имат нужда от спешна помощ.

За съжаление тези 500 места няма да бъдат запълнени с парамедици. Проблемът е много странен, и за да се реши, в Министерство на здравеопазване и в цялата реформа трябва да се направи цялостна реорганизация на Спешната помощ, за да бъде интегриран параметрика по подходящия начин, добави по Нова Тв Пехливанска.


Четете още:

🔴 Спряха "Черешката на тортата" само две седмици след старта! Причината е скандална

🔴 20 000 германски туристи ще имат проблеми с почивката си у нас заради фалита на третия по големина туроператор в Европа

🔴 През юни това е най-важната храна за доматите, цветята също я обожават!

Източник: Petel

Коментари

горе