Така се понижава холестерол без лекари и лекарстваУжасната дума холестерол я чува всеки възрастен. Той се смята за враг номер едно при сърдечно-съдовите заболявания.

Повишените нива на холестерол показват здравословни проблеми, нарушен метаболизъм и са опасни за развитието на атеросклероза.

Лекарствата често имат странични ефекти и се предписват от лекар. Въпреки това, вие сами можете да коригирате холестерола си.

Разбира се, трябва да помислите за начина си на живот: да се откажете от пушенето, да добавите физическа активност и да започнете да отслабвате.

Въпреки това, има цял списък с храни, които вършат добра работа за регулиране на нивата на холестерола.

Сред тях експертите изброяват ядки, авокадо, морски дарове и морска риба, както и зехтин. Ако добавите тези продукти към диетата си, можете значително да повлияете на нивото на холестерола.

В борбата срещу "лошия" холестерол някои плодове показват също своята ефективност. Неузрялото цариградско грозде се счита за особено добър вариант.

Това зрънце съдържа цял комплекс от полезни микроелементи. Много експерти препоръчват да се консумира 100-120 грама на ден в няколко дози, така че нивата на холестерола да спаднат значително след 2-3 месеца.

„И сега, в продължение на много години, холестеролът ми в кръвта е нормален. Но през лятото и зимата прекарвам 10 дни на лечение с цариградско грозде и съм много доволен ... ”, пише мъж в мрежата, който яде по една супена лъжица плодове два пъти на ден в продължение на 10 дни.

Освен това, чай с листа от цариградско грозде също е ефективно средство за защита. Една супена лъжица листа от цариградско грозде трябва да се залее с 200 мл вряла вода, а след това да се прецеди.

Експертите препоръчват плодове от цариградско грозде както за профилактика и лечение на атеросклероза, така и за хипертония.


Четете още:

🔴 Български бизнесмен: Мит е, че българинът е работлив. Има си по два апартамента и му е важно да има салатка с чушки на масата

🔴 Българска фирма ще рециклира по 10 тона батерии на ден от Тесла, БМВ и Самсунг

🔴 Спряха "Черешката на тортата" само две седмици след старта! Причината е скандална

Източник: zdrave

Коментари

горе