Почина един от най-дълго управлявалите кметове в БългарияСлед дълго боледуване вчера, 4 юни, на 71-годишна възраст почина Денчо Бояджиев, дългогодишен кмет и почетен гражданин на Разград, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА. 

Той е роден на 2 юли 1952 г. в Разград. Основното си образование е завършил в Основно училище ”Васил Коларов”, а средното - в Техникума по механотехника ”Шандор Петьофи”. През 1977 г. се дипломира със специалност „Право” в Юридическия факултет на Софийския университет ”Климент Охридски”. Работи като юрисконсулт, главен експерт и организационен работник в Общински народен съвет - Разград, като юрист и като адвокат.

През 1990 г. е избран за народен представител в седмото Велико Народно събрание, през 1991 г. подписва Конституцията на Република България. От 1991 до 2005 г. е общински съветник в Общински съвет - Разград, от 2005 г. до 2015 г. - кмет на Община Разград. От 2011 до 2015 г. е и член на Управителния съвет на НСОРБ. От 2017 до 2019 г. е народен представител в 44-ото Народно събрание, а от 2019 г. до 2023 г. – отново е кмет на Разград. Бояджиев е избран и за председател на Контролния съвет на НСОРБ. През 2015 г. става „Почетен гражданин на Разград”. 

"Любящ съпруг, всеотдаен баща и дядо. Верен приятел и добър Човек за всички, които го познаваха", посочват от общината. 

"С обществената си ангажираност, професионализъм и авторитет той оставя ярка следа в историята на любимия Разград и на местното самоуправление в страната. Подготовката и реализацията на проекта за благоустрояване на централната градска част на Разград, обновяването на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, подкрепа за всички културни институции, ремонтът на Спортна зала „Абритус“ -  това е само малка част от постиженията по време на управленските мандати на Денчо Бояджиев.

Отговорен, целеустремен, решителен, почтен, всяко лидерско качество му бе присъщо. Намираше блага дума за всеки, който го потърси за подкрепа. Обичаше Разград и Разград го обича! Поклон пред светлата памет на Денчо Бояджиев", се казва още в съобщението.

Поклонението пред Денчо Бояджиев е насрочено за 11:00 ч. на 6 юни, четвъртък, в Общинския културен център. 


Четете още:

🔴 Повдигнаха обвинение на бореца Кирил Терзиев за закана за убийство

🔴 Одобриха изплащането на 9,3 млн. лв. на хотелиери за разселените от Украйна

🔴 Сашо Кадиев отряза Натали за сватбата: Свършиха ми поканите!

Източник: Petel

Коментари

горе