С 80 км/ч от Сърбия идат дъждове, градушки и гръмотевични буриЛюбителите синоптици от "Метео Балканс" издадоха предупреждение.

По последни данни от модел SPM и модела ALADIN късно този следобед (11.06.2024) ни очаква преминаването на вълново смущение, идващо от Сърбия. 

Очаквайте засилена гръмотевична дейност и силни порови на вятъра от над 22м/с, което е приблизително над 80 км/час. През следващите 48 часа очакваме още гръмотевични бури и по-ниски температури, като причината е преминаващ през страната студен атмосферен фронт. 

През следващите дни (до 15 юни) очакваме дъждовен период.

На много места времето ще бъде динамично, с чести валежи и гръмотевични бури.

Висока е вероятността и от градушки!

От утре (12.06.24 г.) времето ще се развали. Очакват се валежи и гръмотевични бури в планинските райони на Западна, Централна и Източна България. Валежи се очакват и в равнините, а температурите като цяло ще се понижат. Очакваните максимални температури ще бъдат между 24 и 28 градуса по Целзий.

Тази вечер очакваме преминаването на атмосферно смущение близо до нашата страна.

Според последните изчисления на регионалните модели бурите, които са се разразили над Сърбия, ще приближат нашата страна. Очаква се да достигнат Югозападна Румъния, но има вероятност да се образуват гръмотевични бури и над крайните северозападни и западни райони на нашата страна."


Четете още:

🔴 Волгин потвърди, че става евродепутат и нападна „Величие": Те са дийп фейк на САЩ

🔴 Белгия ни попари с думи за Шенген!

🔴 Коментар: Слава Богу Хазарта е избран, ще има да папка

Източник: lupa

Коментари

горе