"Ъпсурт" разбиха Ютуб с нова песен за Ганю и Майката / ВИДЕО"Имам едно опасение, че веднага след това изпълнение предстои да ми бъде заведено дело за некво обезщетение", рапира Христо Петров.

Новото парче на легендарната българска рап формация Ъпсурт вече е факт.

То е най-гледаното видео в последните 24 часа.

Заглавието на песента е "Като цяло", а текстът напомня за добрите години на групата (вече дует), посочва актуално.

Автор на текста е Христо Петров, по музиката и аранжимента е работил Венцислав Сейчев, а Mix&Mastering човекът е Димитър Ганчев. Видеото е дело на режисьора Валери Милев и оператора Орлин Руевски.

Текстът пак боде и прилича на сатира на родната народопсихология.

За новия текст Ицо Хазарта отново е наострил перото и в типичен стил "храни" Ганьо, когото всички познаваме дори лично. Ето само част от новите типични рими на Христо Петров - именно такива фрази през годините формираха гръбнака на Ъпсурт:

"Като цяло имам предвид, че треа малко и ти да поръчкаш. То не мое само да смръчкаш!",

"Като цяло за успеха си направил всичко сам, като цяло за провала са виновни тия там", "Ядене, пиене и у кенефа - 30 години т'ва ти е биографията.

Ем' за т'ва е виновна мафията!"; "Искам ся да те опиша, без да съм вулгарен. Просто личният ти лекар е ветеринарен.", "Връзката между това, че сричаш и не моеш да пишеш е това, че аз големите балони ги мачкам, а ти ги дишаш".

Зарибяващата фраза "Спретье да крадьетье, спретье да крадьете!" ни връща рязко към възмущението на страдалеца от песента нa Хазарта "Хип-Хоп", излязла преди 10 години, в която се казваше: "Книги ли читьетье ве, вий сте мноо злье!". Или с други думи - ясно е кой е главният лирически персонаж.

Има ли политика в тази песен? Дали Христо Петров е отразил впечатленията си от приключилата наскоро предизборна кампания? Или просто е дошло време за новото парче на Ъпсурт, от което всеки да се почерпи с култова фраза занапред? Чуйте песента и намерете своя собствен отговор.


Четете още:

🔴 Андрея Банда Банда се обясни на Божинов пред цяла България: Ти си ми любимия от двамата

🔴 На 6 юли имен ден празнуват 4 български имена значещи силен

🔴 Извънредна ситуация на Летище-Бургас с полумъртви съпрузи / СНИМКИ

Източник: Petel

Коментари

горе