С лечение с гъби д-р Запрянова помага на болни от рак



ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА ГЪБИТЕ ПЪРВИ СПОМЕНАВАТ КИТАЙЦИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ ХРИСТА. С РАЗВИТИЕТО НА ТЕХНОЛОГИИТЕ И НАУКАТА МИКОТЕРАПИЯТА добива все по-голяма популярност, а днес е сред водещите неконвенционални методи за противодействие на онкологичните заболявания. От две години д-р Радосвета Запрянова консултира пациенти във Велико Търново за подходящо лечение с гъби. Специалистката сподели, че броят на хората, потърсили тази алтернативна помощ, расте за сметка на разочароващите резултати на общоприетата медицина.

Д-р Радосвета Запрянова започва своята кариера като общопрактикуващ лекар, но впоследствие осъзнала, че иска да постигне по-добри резултати в лечението на пациентите си, и се записала на курс по иглотерапия при д-р Емил Илиев в София. Така се ориентирала към неконвенционалната медицина, като преди две години отваря свой кабинет в квартал „Картала”. Младата лекарка разказа, че при нея идват хора не само от Велико Търново, но и от съседни градове, които искат да се подложат на фунготерапия (лечение с гъби).

„На всички пациенти обаче обяснявам, че фунготерапията не е достатъчна, за да се излекува едно онкологично заболяване. За начало е необходима детоксикация, после трябва да се изчисти психиката на човека. Най-важното е човекът да вярва, че този метод ще му помогне. В комбинация с лъчелечение и химиотерапия дава добри резултати, но може да се прилага и само фунготерапията”, уточни тя. Д-р Запрянова заяви, че лечението е насочено към засилване на собствените защитни сили на организма, за да може да се справи с раковите клетки. Чрез него може да спре разпространението им, но всичко зависи от фазата на онкологичното заболяване. Най-добри резултатите се постигат при началния стадий на рака или състояния, гранични между доброкачествена и злокачествена метаплазия.

„Медикаментите се приемат под формата на капсули, представляват екстракт от гъби. Те са по-концентрирани от гъбен прах. Тези гъби растат в Китай, където е естественото им местообитание, минават през контрола на немска лаборатория, преди да бъдат капсулирани. По този начин има гаранция за съдържанието на капсулата – 98% екстракт, от които 20% са полизахариди, тоест активно действащите съставки, които са имуномодулиращи”, обясни специалистката. Д-р Запрянова сподели, че във фунготерапията се използват гъбите шийтаке, рейши, мейтаке, кордицепс, агарикус блазей. Последната е обявена от Министерството на здравеопазването в Япония като природен продукт с антираков ефект.

„Капсулите могат да съдържат комбинация от гъби или само една от тях. Общото им полезно свойство е съдържанието на особени полизахариди, които могат да забавят развитието на тумори и да лекуват множество болести”, подчерта тя. Те обаче нямат болкоуспокояващ ефект, който търсят онкологично болните в крайните фази на рака.

За да подействат, е необходимо да бъдат предприета алкализираща диета. Менюто включва плодовете и зеленчуците, характерни за сезона, сурови бадеми, кафяви водорасли, грах, леща, нахут, киноа, елда, просо. Хлябът и месото са абсолютно табу. Позволените подправки са джинджифилът, куркумата, канелата и др. Зеленият чай, лененото и конопено семе са много добре съчетание с гъбеното лечение.

„Лечението с гъби е било характерно за китайските императори. Има твърдения, че е излекувало сина на един от тях”, сподели още специалистката. Тя подчерта, че спектърът им на повлияване не се ограничава само в онкологичните болести. Те са подходящи за лечение на остри и хронични възпаления на дихателната, половата, отделителната и стомашно-чревната система. Повлияват диабет, периферното оросяване, както и склонността към тромбози, които водят до сърдечносъдовите заболявания, допълни д-р Запрянова.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка Светослав СТЕФАНОВ


Четете още:

🔴 Пернишките села прогониха злото с танци, огън и оглушителен шум

🔴 Аронията топи метастазите

🔴 Ние турска колония ли сме?





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе