От БАН си казаха ТЕЖКАТА дума: Това днес не беше НИЩО! Само след няколко часа НИ УДРЯ...



С преминаването на средиземноморския циклон през Гърция и Егейско море към Мраморно море, метеорологичната обстановката ще се усложни още. 

Валежите ще се усилят, ще бъдат предимно от сняг, в югоизточните райони и по Черноморието – от дъжд, съобщиха от НИМХ.

Снежната покривка ще се увеличава. Значителни ще бъдат валежите главно в Южна България. Още през нощта вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили, особено в Източна България, където ще е силен, а по морския бряг и временно бурен. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има виелици и ще се образуват преспи.

Ще продължи да застудява и в по-голямата част от страната температурите ще бъдат с обратен денонощен ход - сутрешните ще са максималните. Към 14 часа в повечето райони ще бъдат между минус 5° и 0°, в югоизточните райони до 3°, в София около минус 5°. Вечерта в югозападните райони валежите ще спрат.

Над планините ще е облачно. Ще има валежи от сняг, в Рило-Родопската област ще бъдат значителни по количество. Ще духа умерен североизточен, по високите части силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра около минус 8°.

По Черноморието ще бъде облачно. Ще има валежи дъжд, които по Южното Черноморие ще са значителни по количество. Ще духа силен, по северното крайбрежие на моменти и до бурен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 6° и 12°.


Четете още:

🔴 "Магическата питка" за Антоновден! Бързо и лесно, върши чудеса!

🔴 Трън – на една ръка разстояние

🔴 Кукери с биберони гониха злите сили под дъжда в Симитли





Източник: bradva





Коментари

горе