Чичо Кмет - новият любимец на цяла България



Кметът на Бургас Димитър Николов за няколко часа се превърна в любимец на цяла България. И не само заради закачливия, ироничен и много симпатичен текст във Facebook, с който отговори на местните ученици, настояващи за дървена ваканция.

кметът на Бургас Димитър НиколовА защото го направи с много сърце и много любов към децата. Той не им се присмя, не ги порица, не ги нарече мързеливци или кръшкачи. Защото те не са такива.

Не си зададе въпроса – накъде отива младото поколение. Защото е сигурен в потенциала, който притежават. Нещо повече – мотивира ги по най-достойния и елегантен начин: „Вярвам във вас!”.

В тези няколко реда кметът на Бургас показа, че е политик от висшия ешелон. Решението да продължат учебните занятия не е взел сам, както някои обичат да правят. Димитър Николов посочва, че вече се е консултирал с Инспектората, РИОКОЗ и директори на местни училища. Взел е предвид и мнението на много родители, които са настояли занятията да се провеждат.

И не на последно място идва аргументацията. „Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите”. Колко управници са готови да отговорят честно и мотивирано на тези, които им пишат. А колко от тях биха обърнали внимание на деца?

Колко от тях биха изтъкнали достойнствата на тези, които предпочитат да висят по кафенетата, вместо да слушат уроци в класните стаи? „Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения…” Градоначалникът явно разбира, че срещу него стоят интелигентни деца, а не кръшкачи.

Затова и приема предизвикателството да бъде „Чичо Кмет”.

Ето и целия текст, публикуван във Facebook профила на кмета Димитър Николов:

кметът на Бургас Димитър НиколовБлагодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция.

Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци ;) Благодаря за милите обръщения – Миташки, брат, скъпи чичо -имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н. ;) И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете.

Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите – няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите.

Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност.

Поздрави: Чичо Кмет


Четете още:

🔴 Русия предлага безплатно обучение за 200 български студенти

🔴 След 9 години мълчание Господинов с нова стихосбирка

🔴 Вижте приказно красивия зимен изгрев в района на х. "Мазалат"





Източник: delo.bg





Коментари

горе