Още 10 дни февруарска пролет, после студ и сняг



Февруарската пролет ще продължи до средата на февруари. Но след слънчевото и много топло време през последните дни – температурите скочиха до 22 градуса във Велико Търново и Ловеч, се очаква временно застудяване, съобщиха синоптиците от БАН.

Преносът на топъл въздух от югозапад ще спре и температурите в четвъртък и петък ще паднат с около 10 градуса, а нощем ще са под нулата. Причината е мощен студен въздушен поток от северозапад. Вятърът ще стихне, на места ще завали дъжд, а в планините – сняг. През уикенда средната дневна температура ще е 7-8 градуса.

От началото на идната седмица ни очаква ново затопляне на времето, в Деня на влюбените - 14 февруари, ще е слънчево и топло. Но след него се връща зимата – дневните температури на места ще стигат до минус 13 градуса. По планините ще е мразовито, ветровито и снежно. Според синоптика Минчо Празников в края на февруари, макар и за много кратко, ни чакат и минус 20 градуса. Очаква се най-студените февруарски дни да са между 15-и и 19-и. Но до връщане на сибирските студове няма да се стигне, обещават синоптиците от БАН.


Четете още:

🔴 ВНИМАНИЕ, РОДИТЕЛИ! СПОДЕЛЕТЕ С ВСИЧКИ И С ДЕЦАТА СИ ЗА НОВАТА ЖЕСТОКА ИЗМАМА: „МАЙКА ТИ ЩЕ УМРЕ, АКО…

🔴 10-годишната Вики и "Епизод" са тотален хит сред българите зад граница! "Аз съм българче" ще ви накара да настръхнете

🔴 ТОТАЛНА ПРОМЯНА В ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ! ВЕЧЕ НИЩО НЯМА ДА Е СЪЩОТО! СМЕНЯМЕ ГИ...





Източник: Ретро





Коментари

горе