14 признака, че не пиете достатъчно вода (1 част)



Има ли нещо по-освежаващо от чаша хладка, чиста вода? Да, още една такава чаша! Въпреки това , твърде много от нас не пият достатъчно вода през деня си. Лишавайки себе си от най-естественият ресурс в света, ние непрекъснато уврежда нашите тела. Ако някое от долните неща важи за вас, може да подобрите ситуацията, започвайки с чаша H2O. 

1. Устата ви е суха

Това изглежда доста очевидно, но последиците може да не са такива. Разбира се, всеки път, когато почувствате лепкаво, гадно усещане в устата си, вие обикновено се протягате към някаква течност. Но сладките напитки са само временно решение за по-голям проблем. Питейната вода смазва лигавицата в устата и гърлото, които ще продължат да поддържат устата ви влажна със слюнка дълго след първата глътка.

2. Вашата кожа е суха

Кожата е най-големият орган в тялото ви, така че трябва да бъде хидратирана. В действителност сухата кожа е един от първите признаци на пълна дехидратация, която може да доведе до много по-големи проблеми. Липсата на вода означава липса на пот, което води до невъзможност на организма да отмие излишната мръсотия и мазнина, натрупани през деня върху кожата. Ако искате да избегнете обриви, първото нещо, към което да прибегнете в да пиете повече вода.

3. Вие сте прекалено жадни

Вече минахме през сухотата на устата, но тук идва ред на сухия, подобно пустиня, език. Всеки, който някога е имал махмурлук може да ви кажа, че при събуждане, тялото ви просто не може да получи достатъчно вода. Алкохолът дехидратира цялото тяло и питейна вода изпраща сигнали за още към мозъка, докато нивата на флуидите се върнат на изходно ниво. Слушайте тялото, то знае какво говори!

4. Очите ви са сухи

До сега трябва да ви е станало ясно, че пиенето на вода засяга повече от устата и гърлото. Липсата на прием на вода води до сухи, зачервени очи (отново помислете за последния си махмурлук). Без вода в организма, вашите слъзни канали пресъхват. Ако си мислите "И какво, ако не мога да плача?", осъзнайте, че това би могло да доведе до много повече вреда на очите ви, особено ако носите контактните си лещи през цялото време.

5. Изпитвате болки в ставите

Нашите хрущялни и гръбначни дискове се състоят от около 80% вода. Тя е абсолютна необходимост, за да запазим нашите кости. Чрез поддържане на тялото ви хидратирано, може да сте сигурни, че вашите стави могат да поемат шока от резки движения, като бягане, скачане или опасно падане.

6. Мускулната ви маса намалява

Вашите мускули също са съставени предимно от вода. Очевидно е, че по-малко вода в организма означава по-малко мускулна маса.

Пиенето на вода преди, по време и след тренировка не само ви държи хидратирани, това също доставя вода на правилните места в тялото ви и намалява вероятността от развитие на възпаление и болка, свързана с физически упражнения и вдигане на тежести.

Налейте си чаша вода и очаквайте продължението, защото е важно да знаете!


Четете още:

🔴 Изобретиха устройство, благодарение на което може да спре разхищението на вода

🔴 Слави Трифонов успя! Внася подписите за референдума в понеделник

🔴 ВАЖНО! Ако имате кредит или ще теглите нов, задължително прочетете това! Тази година лихвите ще...





Източник: Фрамар





Коментари

горе