Ти какво направи днес за България?



Даниел Богдански живее в родния си град Карлово, учи в професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот. Той е в 12-и клас, обичам да пише, да разсъждава и да създава видеоклипове. Обединявайки тези си хобита Даниел създава едно впечатляващо 16-минутно видеоесе, което определено може да ви накара да се замислите.

„Преди месец една от госпожите в училище ме попита дали искам да участвам в конкурса за философско есе "Българският път - потенциал, проблеми, перспективи". Допадна ми темата и реших да се пробвам“, разказва Даниел.

„Седнах и написах есето на един дъх. Не се затрудних - това са неща, които ми тежат и над които мисля от години. На другия ден предадох есето на госпожа Христина Томанова, която ми помогна да го редактирам и която всъщност е виновна да мисля по този начин - тя запали страстта ми към литературата и писането. След като завърших официално творбата си, отидох на награждаването в София, където бяхме около 40 човека от цяла България. Нищо не спечелих, даже не разбрах на кое място съм, само разбрах, че есето ми не е достатъчно "философско", но за това пък реших, че е достатъчно емоционално и го драматизирах под формата на филм. Реших също това да стане поредица от видеоклипове, целящи да възвърнат българския ни дух. 

В бъдеще мисля да говоря за фолклор, легенди, хайдути, политика, национални герои - изобщо за всичко българско (добро и лошо), за всичко патриотично, велико и забравено“, разказва младежът. 


Четете още:

🔴 Вижте съкровищата на 2015-а

🔴 Мартеници от тикви майстори шуменка

🔴 Щъркелите дойдоха преди Баба Марта





Източник: spisanie8





Коментари

горе