Българка рисува животни в най-дългата анимация на „Дисни”



Българската художничка Светла Радивоева е част от екипа аниматори, който създаде новия филм на „Дисни” „Зоотрополис”. Лентата тръгва от утре по кината у нас в 2D и 3D и е една от най-чаканите анимации за 2016 г. Филмът е и най-дългата рисувана продукция на „Дисни” с цели 108 минути.

Светла Радивоева участва в създаването на животните в анимационния филм, след като беше в екипа, спечелил цели два Оскара за „Дисни” – първо за „Леденото кралство” и след това за „Героичната шесторка”. Същите аниматори стоят и зад „Зоотрополис”.

Новият филм на „Дисни” излиза у нас озвучен на български език. Певицата Поли Генова влиза в главната героиня – на заека полицай Джуди Хопс. Героите във филма са само животни. Те живеят в град, в който четириногите изцяло са заменили хората. Изоставили са своите животински инстинкти, цивилизовали са се и успешно изпълняват всички функции на хората в обществото.

Главната героиня – Джуди Хопс, е заек, който иска да се издигне в полицейското управление в град Зоотрополис. Срещу нея обаче има дискриминация, защото не е прието страхливите зайци да се занимават с толкова опасна работа. Джуди обаче иска да се докаже и се заема със заплетен случай, който се оказва изключително важен за оцеляването на животинското общество. За да се справи, тя трябва да се съюзи с лисицата измамник Ник Уайлд и двамата се впускат в опасно и незабравимо приключение, в което заедно с тях и зрителите ще видят красивия и фантастичен свят на „Зоотрополис”. В него сценаристите си правят шеги със стереотипите за характера на различните животни.

В ролята на чиновници например са поставени ленивци, които изключително бавно, но упорито вършат своята работа и са способни да скъсат нервите на всеки и най-вече на припряната полицайка заек Джуди.

Режисьорът Рич Мур споделя, че филмът представлява реверанс към старите филми с животни на „Дисни”, но те са адаптирани към модерната публика. Поли Генова, която дублира лентата на български, пък разказва за своята героиня Джуди – „Джуди Хопс е енергична и силна млада дама, толкова целеустремена, че понякога си мечтая да имам нейния хъс”.


Четете още:

🔴 Полагане на първия камък на Шипка (снимка)

🔴 16 г. издирват кой дари 42 500 германски марки на храм в Асеновград

🔴 Руско-турската война не завършва на 3 март





Източник: Новинар





Коментари

горе