Общината дава 5000 лв. и гледачка на втори тризнаци



Бебетата ще получат и гледачка за две години, чиято заплата ще бъде плащана от местната администрация, съобщи "24 часа".

Самуил, Данаил и Емануил са вторите тризначета, които ще бъдат подпомогнати от градската управа. Те се появиха на бял свят на 5 февруари и още са в болница, тъй като са около 2 кг, но вече не са в кувьози.

Родителите им Ивелина и Илия Стоянови ги чакали дълго. Семейството живее в гарсониера в "Тракия". Помощта ще им бъде преведена по представена от родителите сметка, уточни секрекарят на общината Ангелина Топчиева.

Тя отсега се кани да организира по-нататък среща между Самуил, Данаил и Емануил с тризначките Дария, Даная и Анелия, които се родиха на 18 май м.г.

28-годишната им майка Недялка ги е заченала по естествен път, без помощта на ин витро. Освен трите момиченца, родителите Недялка и Костадин Топорови имат и едно момче - 8-годишния Кристиян. Семейството живее в  жилище от 56 кв. м.

Топорови получиха еднократна помощ и детегледачка, но чакат и по-голямо жилище от общината. Преди Коледа Иван Тотев им обеща да реши този въпрос.


Четете още:

🔴 Беглика Фест 2016 се пробужда!

🔴 ДОКТОРИТЕ СА ИЗУМЕНИ! Две лекарства унищожават рака на гърдата за 11 дни! Ето какво показаха тестовете!

🔴 Великденски пости 2016





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе