Възможно ли е: чудодеен лек на 6000 години и вкусен десерт едновременно? Опитайте и преценете сами!



Рецептата за десерта, наречен пастели, датира отпреди 6000 години и се споменава още в Омировата "Илиада" под името "интрион". Става дума за вероятно най-вкусната и лесна рецепта, която сте опитвали, а едновременно с това има и доказани лечебни свойства.

Смята се, че въпросният десерт се е давал на гръцките воини преди да отидат в битка, за да имат енергия и сила.

Пастели се споменава и в древните египетски писания, където жените го приемали, за да стимулират хормоналните си жлези и да засилят сексуалното удоволствие и либидото.

Според изследванията комбинацията, която създава симбиозата от всички естествени съставки в десерта, е ефективна за регулиране нивото на холестерола,  правилното функциониране на сърцето, високото кръвно налягане и доброто кръвообращение. Той ще ви даде необходима енергия и сила за тежка физическа работа.

Едно проучване показва, че редовната му употреба премахва хроничната умора, тревожността и депресията, но и значително повишава либидото при мъжете и жените.

Комбинацията има чудесен ефект при хроничен стрес само след 3 седмици редовна употреба.

Пастели съдържа още 182 елемента, които са полезни за здравето на организма - особено голяма е концентрацията на антиоксиданти, които предотвратяват развитието на рак и други тежки заболявания.

Смесете меда и тахана в купа и хубаво ги объркайте. Двете съставки са течни, но когато добре се смесят, ще се получи гъста маса, която по-късно ще се оформи в нещо като пластелин.

Докато бъркате, може да добавите към сместа и нарязани парчета орехи, бадеми, фъстъци или лешници, ако искате. Оформете я на топки и ги оваляйте в сусамено семе.

Поставете топчетата в купа, а след това - в хладилник. 

Съхранявайте ги в хладилник. Ако ще ги хапвате като лекарство, нужни са ви само 2-3 топчета дневно.

Въпреки, че прилича на вкусен десерт, бъдете умерени в количеството, защото е истинска калорийна и енергийна бомба.


Четете още:

🔴 МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ! Ето как да различите опасната ваксина от Турция! СНИМКИ

🔴 Джамбазки: Ние сме пред избор – или Динко в Странджа или гарата в Кьолн

🔴 Диетата на доктор Хей подлуди хиляди- хем сваляш килограмите за отрицателно време, хем целиш целия организъм





Източник: zajenata





Коментари

горе