48-годишен българин ще се състезава за Австралия на олимпийските игри в Рио



България ще има свой неочакван представител на олимпийските игри в Рио през лятото, въпреки че той ще се състезава за Австралия.

Това е 48-годишният Мартин Маринов, който пред udarsport.bg споделя, че всичко е станало случайно и в последния момент.

Българинът печели националния шампионат на Австралия по кану на 1000 метра както сам, така и на двойки с партньора си Ференц Шекшарди. Така двамата с натурализирания унгарец си гарантират квоти за олимпиадата, но Маринов ще участва само в едната дисциплина

Причина за това е, че той е треньор на китайския национален отбор по гребане и неговият възпитаник Ксян Ли ще се състезава в същата дисциплина.

"Не очаквах много, тъй като тренирах по-малко от два месеца. Но се представих добре. Гледах австралийците на световното първенство и мислех, че не се представят много добре. Казах си, че ако не могат да победят един 50-годишен, значи не заслужават място на олимпиадата", коментира Маринов.

Той емигрира в Австралия в края на 90-те години и се състезава за страната на олимпиадата в Атина през 2004 година. След това Маринов спира състезателната си кариера и се насочва към треньорството. Преди това за България е спечелил два бронзови медала от олимпийските игри през 1988 и 1992 година, както и пет медала от световни първенства.


Четете още:

🔴 Дядото, продал магарето си за да плати глоба, дарява 3910 лева на болно дете

🔴 Даниел прегази монголец преди сблъсъка с Хакухо

🔴 Странджанският Левски и неговото житие-битие





Източник: Дневник





Коментари

горе