ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ: БЪЛГАРСКИ РУНИ НА 6500 ГОДИНИ



Подправянето на историята не е нещо ново. Още в далечното минало различни хроникьори са послъгвали в писанията си. Понякога дадени събития са били напълно променяни. Целта е била или да се спаси честа на определен владетел, или да се даде претекст за завоюване на нечия земя.

Старите автори мога да ги разбера. Техния живот е зависел от благоволението на господарите им. Страхът от жестоко наказание и даже смърт е силен мотиватор. Не мога да си обясня обаче фанатизма на някои съвременни изследователи, които са твърдо решени да поставят прародината ни на всяко друго място, но не и на Балканите.

Недобросъвестните автори пропускат важни факти в своите работи. Не биват споменати двете мащабни антропологически проучвания (1938, 1959 г.) cпоред които няма никакво съмненние относно европейските корени на нашия народ. Хитро се пропускат историческите извори, в които българите са отъждествени с траките. Не се споменава, че типичната за старите българи изкуствена черепна деформация е позната на траките и, че се практикува в земите ни още по времето на Каменната ера. Не биват правени сравнения на старобългарски и тракийски погребални ритуали. Не се уведомяват читателите, че традицията на правене на чаша от черепа на голям враг е позната и на траките...

Когато тези (а и други)неща бъдат пропуснати,  става сравнително лесно да се спекулира, че старите българи идват от Азия, или от земите край Кавказ и нямат нищо общо с траките. Има обаче и друг сериозен пропуск – този засягащ старобългарските руни. Особените знаци на дедите ни имат корени в Тракия и то във времето когато се е зараждала първата писменост на света.

Сравним ли руните на дедите ни със знаци от Градешница, Тартария, Караново и др. места, веднага срещаме значително количество паралели. Те са толкова много, че в никакъв случай не можем да говорим за съвпадение.

БР- български руни

ТП- тракийска писменост на 6500 години

Ако старобългарските имат цели 26 успоредици с тракийската писменост на 6500 години, то е безумие да се твърди, че произхода на старите българи е някъде в Азия, или край Кавказ. Това е причината никой от авторите твърдящи, че предците ни са пришълци, да не направи сравнение на руните от Плиска, Преслав, Равна и др. места със знаците оставени от траките.

Трябва да бъде споменато и друго важно откритие. Изследователи като Кейхил, Ръгли и др. са установили, че минойската писменост – Линеар А произлиза от знаците използвани на Балканите преди 6500 години. Това е верно и както бихме могли да очакваме срещаме паралели между руните на дедите ни и писмеността на древните минойци. В случая успоредиците са над 40. Отново броят е твърде голям, за да бъде възможно да се обясни като случайност. И отново забележителните прилики на старобългарските руни с Линеар А (и Линеар Б) са премълчани.

БР- български руни

ЛП -линеарна писменост

Още по-интересно става, ако дадем звукова стойност на старобългарските руни въз основа на приликата им с минойската и микенска писменост. Най-хубав и ясен пример може да се даде с розетката от Плиска.  Когато на комбинаците от руни по лъчите на розетката бъдат дадени звукови стойности от Линеар А и Линеар Б, ще получим ясни старобългарски думи.

ЛЕПИ- лепъ-хубав, подходящ;

САА- сая, сянка;

ЛОНО- лоно, основа;

ПЕКЕ – пек, жега;

БУРА- буря;

ЕТИ, ЯТИ – хващам, вярвам, започвам;

ВОПИ – вопъл, въпити-викам;

Както бихме могли да очакваме, този важен факт е хитро премълчан, или пък е неизвестен на изследователите опитващи се да изкарат българите пришълци на Балканите.

От представената тук информация става ясно, че дедите ни са били местен народ, който ревниво е пазел своята древна традиция. Руните на предците ни имат прототипи, които са на 6500 години! Става ясно и това, че минойците създали Линеар А и забележителната цивилизация на остров Крит са по произход балканци. Всъщност това бе установено преди повече от половин век от Б.Хрозни – езиковеда, който разшифрова хетската писменост. В своята работа “Ancient History of Western Asia India and Crete” Хрозни свърза появята на особен вид керамика на остров Крит с идване на траки и др. народи от Балканите...

Когато гледате руните от Плиска и други места помнете, че тези знаци са създадени преди 6500 години. Създадени са от първия цивилизован народ в историята на човечеството – нашите предци траките. Това знание ни дава увереност, че сме способни да се справим сами с проблемите, от които страда нашето общество. Трябва само да го пожелаем истински.

Използвана литература:

1.Р.Ръгли, “Изгубените Цивилизации на Каменната Ера”, Бард, София, 1999

2.M.A.Cahill, Paradise Rediscovered, The Root of the Civilization, Vol.2, Glass House Books, Carindale, 2012;

3.B.Hrozny, Ancient History of Western Asia India and Crete, Artia, Prague, 1952;


Четете още:

🔴 Това е рецептата, която лекува почти всичко!

🔴 Ангелкова пред CNN: Имаме море, планини, природа...

🔴 Лекарят не е едноличен търговец, болният човек не е талон или пръстов отпечатък





Източник: sparotok





Коментари

горе