Осмокласничка представи Русе на олимпиада по математическа лингвистика в Русия



Осмокласничка представи Русе на олимпиада по математическа лингвистика в Русия

Ученичката от VIII клас в СОУЕЕ „Свети Константин – Кирил Философ“ в Русе, Цветелина Стефанова, извоюва 12-то място измежду близо 100 участници във Всерусийската олимпиада по математика и лингвистика. Цветелина, придружавана от своята преподавателка по математическа лингвистика Илияна Раева, беше най-малкият участник от българският отбор и се състезава в групата за 11 клас.
Престижното състезание се проведе в Санкт Петербург, Русия и е традиционно за руската държава, бележейки началото си през ранната 1965 година в Московския държавен университет.

Цветелина, макар на 15 години, е носителка на ред отличия и грамоти в различни сфери на науките. За да постигне поредния си успех на международно ниво, тя трябваше да премине през 3 национални кръга. Следващата й цел е да продължи напред с участието си на предстоящата олимпиада по математическа лингвистика през месец юли в Индия.

Участието на Цветелина във Всерусийската олимпиада стана възможно, благодарение на Общинска Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Още новини от Русе и региона вижте ТУК.

Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.


Четете още:

🔴 Кукерството. Какво знаем и какво не!

🔴 85 майстора и 25 занаята окупират Старата чаршия в Пловдив

🔴 Блогърът Любомир Чолаков: Политици, познавате ли създадените от вас правни норми?!





Източник: Кмета





Коментари

горе