Откриха у нас една от най-модерните фабрики за бойлери в Европа



Нов завод за електрически бойлери отвори в град Шумен. Фабриката на "Теси" ще бъде една от най-модерните в Европа. Инвестицията в новата производствена база е в размер на 15 млн. лв., като се предвижда годишно производство на над 550 млн. бойлера.

Новото предприятие е разположено на площ от 6000 кв.м. застроена площ. Във фабриката започват работа 80 души. Лентата на предприятието бе прерязана от президента Росен Плевнелиев, кметът на Шумен Любомир Христов и собствениците на компанията Жечко и Красен Кюркчиеви. 

"Колкото може повече български предприемачи трябва да вдигнат високо летвата и да инвестират в най-модерните технологии". Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев по време на откриването, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. 

Той поздрави собствениците на компанията и град Шумен с откриването на една от най-модерните фабрики в Европа.  "Ние всички отдавна се възхищаваме на отговорното предприемачество, но и на скромността, на работата и труда на предприемачите.  Всички българи се гордеем с марката "Теси". Тя не познава граници и достига най-високите нива на качество и одобрението на клиентите", каза Росен Плевнелиев.

Президентът насърчи българския бизнес да си поставя по-високи цели и призова предприемачите да бъдат родолюбци, за да постигат успехи на територията на страна. "Трябва да си голям мечтател, за да започнеш още преди двадесет години от една полуразрушена фабрика, да построиш най-модерния завод в Европа и да създадеш най-модерната логистична база на Балканите. Трябва да си посветен, за да можеш да изградиш за броени години база за производство на най-високо европейско ниво", коментира Росен Плевнелиев и изтъкна, че истинският успех на компанията е в създаването на 1 200 работни места в цяла България.


Четете още:

🔴 Априлската епопея във Втори Сливенски революционен окръг

🔴 Хиляди самодейци огласят за три дни Рила и Пирин

🔴 Иван Абаджиев Старшията – бащата и стратегът на българските щанги, треньор № 1 на България за ХХ век, треньорът на света!





Източник: Economic





Коментари

горе