27 неща, които трябва да направите преди да навършите златните 50...Животът ни е като пъзел - докато не съберем всички парченца, нямаме поглед върху цялата картинка. И все пак всички знаем, че живеем само един живот, а мечтите и целите ни невинаги отговарят на времето, с което разполагаме. Голяма част от хората чакат да достигнат преклонна възраст, за да се замислят за възможностите и пропуснатите такива в живота си. Не чакатейте до 50-годишна възраст, за да направите следните неща:

1. Създайте нещо от нищо. Усещането да изработиш нещо със собствените си ръце е несравнимо.

2. Намерете фраза или цитат, който ви мотивира за действие и ви вдъхновява. Направете го своя лична мантра и си я повтаряйте всеки ден.

3. Изправете се срещу някой от страховете, с които се борите от дълго време. И го преодолейте. Страховете ни дърпат само назад.

4. Подарете си нещо хубаво, което винаги сте искали да имате. Заслужавате да притежавате нещо, което ви прави щастливи.

5. Изпратете подарък на родителите си и им кажете, че ги обичате. Те го знаят със сигурност, но е хубаво да им го казвате и показвате.

6. Посетете историческите забележителности в региона, в който живеете. Освен че това ще обогати общата ви култура, ще се забавлявате, докато пътувате и ще опознаете нови места и хора.

7. Кандидатствайте за работата-мечта. Дори и да се чувствате несигурни и да се страхувате от провал, никога няма да разберете какво би станало, ако не опитате.

8. Отидете на почивка, без да взимате със себе си никакви технологии. Оставете телефона, лаптопа, таблета и всички други джаджи, които използвате в ежедневието си. Така ще се насладите на истински ефективна почивка.

9. Направете нещо, за което се колебаете и може да съжалявате по-късно. Понякога най-добрите неща се случват само когато поемете достатъчно голям риск.

10. Прекарайте поне една нощ на къмпинг под звездите.

11. Поживейте на ново място, което е съвсем различно от родния ви град. Това ще разшири хоризонтите ви и ще ви направи по-адаптивни към промените в живота.

12. Загърбете някой от вредните си навици. Ако можете да го направите с всичките ще бъде най-добре, но един също е добро начало.

13. Изпратете съобщение на човек, на когото се възхищавате. Напишете му колко много ви радват неговите успехи. Дори и да не ви отговори никога, вие самите ще се почувствате по-добре.

14. Направете нещо глупаво в компанията на приятелите си, без да се чувствате неудобно след това.

15. Отидете на вечеря или на кино сами. Облечете любимите си дрехи, отидете на любимото си място и се научете да се наслаждавате на собствената си компания.

16. Научете нещо ново, което никога не сте си помисляли, че ще научите.

17. Простете на себе си за всички неща от миналото, за които съжалявате.

18. Простете на някого за минала грешка. Да се ядосвате за грешките на другите хора е единствено във ваша вреда. Дори и този човек да не разбере никога, направете го заради себе си.

19. Ограничете контакта си с приятели, чието присъствие ви натоварва. Те няма да се променят никога, а вие нямате нужда от техния негативизъм.

20. Отидете на почивка само с най-добрия си приятел/ най-добрата си приятелка. Със сигурност ще бъде запомнящо се и безумно забавно изживяване.

21. Спрете да се сърдите на родителите си за грешки, които са допуснали спрямо вас. Не забравяйте, че няма идеални хора и всички имаме право да грешим понякога.

22. Пътувайте сами. Няма да ви се налага да се съобразявате с желанията и прищевките на никой друг и ще сте свободни да правите каквото пожелание.

23. Запишете се като доброволец за кауза, която ви е присърце.

24. Четете книгите, за които всички говорят. Просто за да знаете за какво е целият този шум.

25. Изгледайте любимите си филми още веднъж.

26. Научете чужд език. Това ще ви улесни при следващото пътуване и ще разшири хоризонтите ви.

27. Насладете се на красив залез. Може и да е клише, но красивите неща в живота ни ни вдъхновяват, а ние всички имаме нужда от вдъхновение.


Четете още:

🔴 Много важно, дами! Започнете да пиете БИРА, това може да СПАСИ ЖИВОТА ВИ!

🔴 АКО ПОЛЗВАШ ПАРНО, ПРОЧЕТИ ТОВА! ПЛАЩАШ ЯКИ ПАРИ АКО НЕ СИ НА АДРЕСА, КОГАТО...

🔴 Ще ви настръхне косата! Вижте от какво се правят любимите бонбони на децата ви...

Източник: pik

Коментари

горе