Така се правят най-бързите и хрупкави тиквички (пръстите ще си оближете)



Чудно вкусни и много хрупкави стават тези тиквички!

Предлагаме ви една невероятна лятна рецепта за най-вкусните, бързи и хрупкави тиквички, които сте опитвали. Уникални са и няма човек, който да не ги хареса. Стават, както за част към основното ястие, така и за мезе.

Трябват ни един килограм тиквички, брашно, олио, една чаша орехи, една филия от сух хляб, сол на вкус, четири скилидки чесън, две лъжици оцет, червен пипер на око.

Първо нарязваме тиквичките на колелца и ги осоляваме, а после ги овалваме хубаво в брашното и ги слагаме в тигана, за да се запържат до златист цвят.

След това, когато вече са готови, ги подреждаме в една чиния – най-добре е да ги редим керемидообразно като в средата им изсипваме соса от орехи.

Самият сос от орехи се приготвя като към вече добре счуканите орехи добавяме сухата филия хляб, която преди това сме накиснали във вода и изцедили. Разбъркваме всичко това добре и накрая слагаме счукания чесън, щипка сол и малко гореща вода. Завършекът е с две лъжици оцет и олио.

Този сос става просто невероятен, а когато залеем и тиквичките с него, думи нямаме да ви опишем вкуса им. Прекрасни са за лятото, защото са леки, свежи, апетитни и се правят наистина светкавично.


Четете още:

🔴 Пийте вода в правилното време

🔴 27 неща, които трябва да направите преди да навършите златните 50...

🔴 Много важно, дами! Започнете да пиете БИРА, това може да СПАСИ ЖИВОТА ВИ!





Източник: ТОПактуално.ком





Коментари

горе