Удрят ни чудовищни магнитни бури! Четвъртък и петък – опасни дни




За невиждани по сила през последните 10 години изригвания на Слънцето съобщиха обезпокоени синоптици от БАН. Мощни потоци от плазма буквално бомбардират Земята и този процес ще продължи поне още 4 дни. Особено опасни за България дни бяха вторник и сряда, но не по-малко застрашаващи здравето и живота ни ще бъдат четвъртък и петък. Д-р Петър Атанасов, шеф на Втора хирургия в „Пирогов”, предупреждава всички с лабилна психика, с високо кръвно налягане, страдащите от хронично безсъние в тези дни да бъдат много внимателни. В дните на магнитните бури ни заплашват тежки депресии и мигрена. Препоръчва се хората да не излизат навън, да седят в хладни помещения и да поемат колкото може повече течности. Според уролога доц. Стефан Коцев трябва да се изпива поне 2 литра вода на ден.

Заради слънчевите изригвания преди дни в Кувейт беше измерена най-високата температура на планетата – 54 градуса. Ирак се нареди плътно след него - 51 градуса показаха термометрите в Багдад. При първите признаци на неприятни усещания, болки, стягания в гърдите незабавно да се търси специалист, каза д-р Лилия Демиревска, кардиолог във ВМА. Екипите на големите ни болници имат пълна готовност да посрещнат повече пациенти със сърдечни аритмии и инфаркти. Очакват се и смущения в мобилните апарати.

Аномалиите в земното магнитно поле се причиняват от слънчевия вятър – потоците заредени частици, които се изхвърлят от Слънцето и които, навлизайки в земната атмосфера, предизвикват токове и оттам - вариации на магнитното поле на планетата.

На 3 август също ще има магнитна буря, но няма да е толкова силна.


40˚ през уикенда

Идващият уикенд ще бъде палещ. Синоптиците прогнозират максимални температури над 35 градуса, а на някои места живакът в термометрите ще показва дори 38-40 градуса. В отделни райони на страната след обяд ще превали дъжд с гръмотевици. Температурата на морската вода в Южното ни Черноморие стигна 28 градуса.


Четете още:

🔴 Хорхе Букай за заблудите в любовта

🔴 Християнска Швейцария отказва гражданство на мюсюлмани, които не желаят да се интегрират

🔴 Червени боровинки - за здраво сърце, имунитет и микрофлора





Източник: Ретро





Коментари

горе