Вземат ти коня, ако си караш каруцата в София




Решението дали да има забрана за движение на каруци в София ще бъде взето до края на годината. Това каза Борислав Борисов, общински съветник от ГЕРБ, пред БНТ. Той отбеляза, че проблемът не е от днес, но се търси устойчиво решение.
Предвиждаме да се движат по външната страна на Околовръстното, това не е насочено към нито една малцинствена група, бе категоричен Борисов. Предложението за забрана на каруците е внесено от Симеон Славчев, общински съветник от Движение 21.

Според него те са мръсни, предизвикват задръствания и предпоставки за ПТП-та.

„Не става дума за пълна забрана, а за ограничаване на движението в столицата. Хората, които се изхранват с каруци, са извън града”, посочи Славчев.

Според него, при санкциите трябва да се обсъди по-скоро конфискуване на конете, не на каруците или с глоби.

Кметовете на „Красно село” и „Красна поляна” обясниха, че проблемът със събиране на глобите е голям. „Каруците преминават през Красно село, много акции сме правили с полицията. Въпреки глобите и размера им, 500 лева, те не могат да се съберат, а каруците си минават. Когато има кон, има проблем, не е в каруцата проблемът. Каруците се управляват от малолетни, имат свръхтовар, животните не са минали през ветеринар, трябва да се ориентираме към забраната за движение на коне”, каза Христо Апостолов, кмет на „Красно село”.

„Над 200 са регистрираните в Красна поляна каруци, 5-6 % е събираемостта на глобите от роми, които карат каруци. Има разрешение, но при наличие на знаци, те не се спазват”, посочи Иван Чакъров, кмет на „Красна поляна”.

От началото на годината има регистрирани 11 ПТП с каруци без сериозно пострадали. Произшествията са 108 за последните 5 години с 4 жертви.


Четете още:

🔴 Успех за родния тенис (СНИМКИ)

🔴 Шефът на ВВС пак подаде оставка, защото чужда държава ще охранява небето ни

🔴 Олимпийският отбор по химия отново подреди успешно България в класирането на Международната олимпиада





Източник: Блиц





Коментари

горе