Добавям по малко в кафето сутрин. Не само, че е много вкусно, но и ме спаси от бъбречните кризи!



бъбрециКардамонът е известен на всички заради вкуса си. Тази подправка е заела достойно място в ориенталската, а отскоро - и в нашите кухни, както броят рецепти, използващи тази подправка, нараства всеки ден. Чаша кафе с кардамон ще погъделичка приятно и най-изискания вкус, а освен това крие и неподозирани ползи!

Оказва се, че ако добавите малко кардамон в традиционната чаша сутрешно питие, може да излекувате бъбреците си и да се отървете от проблемите с храносмилането! А какъв вкус  получавате ... с думи не може да се опише!

Лечебните свойства на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай. Там се е смятало, че с тази подправка могат да се лекуват почти всички болести.

кафе с кардамон

  • Очиства организма.
    Кардамонът е известен със своите полезни свойства при лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния мехур.
  • Неговият редовен прием намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците.

  • Подобрява храносмилането.
    Кафе с кардамон помага за подобряване на храносмилането. Факт е, че кардамонът увеличава потока на жлъчката, което помага в храносмилането и облекчава спазми и колики. Освен това, поради газогенните си качества, той елиминира подуването на корема и образуването на газове.
  • Бори се с анемията.
    Желязо, манган, мед и други полезни вещества в състава на кардамона помагат при лечение симптомите на анемия, като например постоянното изтощение. Хранителните вещества в подправката повишават нивото на червените кръвни клетки и ускоряват клетъчния метаболизъм.
  • Използва се като антисептик.
    В продължение на много години в Индия кардамонът се използва за лечение на възпалителни процеси в устната кухина. Само две зрънца от подправката ще ви помогнат да запазите свежестта на дъха.
  • Повишава имунитета.
    Полезните свойства на кардамона имат благоприятен ефект върху имунната система, облекчават безсъние и депресия, повишават общия тонус на тялото.
  • Предпазва кожата.
    Добавянето на кардамон в кафе, чай или просто топла вода, ще запази кожата ви в добра форма и я предпазва от преждевременно стареене. И всичко това благодарение на антиоксидантните свойства на тази подправка.
  • Възстановява косата.
    Кардамонът се използва също за лечение и възстановяване на косата. Редовното изплакване на косата с кардамон ще гарантира здрава, копринена и блестяща грива.
  • Това не е пълният списък на полезните свойства на уникалната подправки. Редовното добавяне кардамон в кафе или чай ще помогне да поддържате тялото си в добра форма. В допълнение ще ви развесели сутринта и ще ви даде енергия за целия ден! Можете също така да пиете чай с кардамон като опция.

    Преди да добавите кардамон само на ориз, но сега знам какво да правя! Покажи на приятелите си тази статия, нека се чувстват силата на древните китайски подправки ...


Четете още:

🔴 Младеж призовава връстниците си: Елате в духовната семинария в Пловдив

🔴 10 ярки символа на детството през 80-те

🔴 Много слънце, песни и гайди в Гела





Източник: За Жената





Коментари

горе