"Брекзит" стартира в началото на 2017



Очакванията на председателя на Европейския съвет Доналд Туск са, че Великобритания ще стартира процедурата по чл. 50 за напускане на Евросъюза през януари или февруари 2017 г. Туск се позовава на казаното от премиера Мей в разговор между двамата. Това ще опровергава очакванията на гласувалите за оставане, че процедурата по излизане ще се забави.

британското правителство е получило ясни индикации, че не трябва да очаква запазване на достъпа до единния европейски пазар, ако не е склонно на компромис по отношение свободата на придвижването в рамките на Евросъюза.

Разговорът между Туск и Мей, проведен наскоро, е бил “открит и честен”, казва председателят на Европейския съвет. Той е посочил, че според Тереза Мей е почти невъзможно процедурата да стартира в рамките на тази година. По отношение на свободното движение на работна ръка Туск е заявил, че “става въпрос за правата на обикновените хора, на работещите в ЕС” и той “не вижда никаква възможност за компромис по отношение на този конкретен въпрос”.


Четете още:

🔴 Домашен течен шоколад, които изчезва за секунди и не е вреден

🔴 Смокиновите листа - безценни за здравето

🔴 Една райска ябълка на ден е достатъчна, за да отслабнем без усилия





Източник: novini.london





Коментари

горе