Неделин Христов донесе първото злато на България от 38-ото Световно първенство по канадска борба



Горнооряховчанинът Неделин Христов спечели първия златен медал за България от 38-ото Световно първенство по канадска борба. Надпреварата ще продължи до 10 октомври с участието на повече от 1300 състезатели от 65 държави, сред които водещи в този спорт страни като Русия, България, Украйна, Казахстан, САЩ, Грузия, Бразилия, Китай… Сили мерят юноши, младежи, ветерани, хора с увреждания, мъже и жени.

В зала „Скаптопара“ в Благоевград състезателят на „Локомотив 96“ стана шампион при юноши до 18 години, побеждавайки в категория до 80 килограма с лява ръка.

nedelin-sportНа финала Христов надви Тамерлан Санакоев от Русия. Световната титла е втора за горнооряховчанина след златото от Куала Лумпур миналата година, когато се състезава при 70-килограмовите. По-рано през сезона Христов спечели и два златни медала от Държавното първенство по канадска борба за юноши. Вчера той участва и в схватките с дясна ръка.

Горнооряховският клуб е представен на първенството и от най-титулувания български състезател по канадска борба Цветан Гашевски, който е заявен при мъжете в категория до 80 кг с дясна ръка. Надеждите на „Локомотив 96“ за призово класиране се свързват с Пламен Димитров, който ще участва при мъже в категория до 85 кг с лява и дясна ръка.


Четете още:

🔴 Търновска царица

🔴 Невероятният талант на Людмила Димитрова да превръща стари неща в красиви нови

🔴 Търновката Силвия Тодорова: "Ако в Америка се трудиш здраво, непременно получаваш това, към което си се устремил"





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе