Ужас в "Лиляната": Деца в мъртва хватка заради нови устройства (ОБНОВЕНА)



Учениците от едно от най-елитните пловдивски училища - СУ"Св. Патриарх Евтимий", са жертви на жестока блъсканица всяка сутрин, когато влизат в сградата на школото. Причината е, че от два дни в Голямата Лиляна е въведен нов пропускателен режим. Децата влизат със специални гривни, които насочват към електронни устройства, но това им коства неописуеми опашки и висене по входа в продължение на 20 минути.

Очаквам съвсем скоро някое дете да бъде стъпкано и чак тогава, предполагам, същия болен мозък, ще отмени това безумие. Не ми се
мисли, но при този режим съществува риск да се повтори ужасът с дискотека "Индиго" в София, когато имаше много жертви и
пострадали, разказа възмутен общинският съветник Константин Георгиев, чието дете учи в елитното школо.

Той разказа, че още на родителските срещи, когато се обсъждало нововъведението, мнозина от присъстващите споделили опасенията си, че подобно устройство ще създаде рискове за децата. Никой обаче не чул аргументите им. Нещо повече родителите заплатили по 60 лева за нововъведението. Така сутрин на влизане, на влизане и излизане през голямото междучасие и в края на учебния ден школниците оформят небивала тълпа на вратата.

Попитах как ще се регулира това влизане и излизане от децата и учителката каза, че няма страшно. Как да не е страшно, след като единия ден от натиска децата са съборили и стъпкали охранителя, разказа още Константин Георгиев. Той разкри, че за да предотвратят рисковете, от училищното ръководство са пробвали различни варианти - например през устройствата да минават клас след клас. Блъсканицата обаче била същата.

А да не ви описвам какво е в голямото междучасие. За 20 минути децата трябва да излязат, да хапнат нещо и да влязат в час.

Невъзможно! И аз съм "за" по-голямата сигурност на децата, ама не и за сметка на второ Индиго. Защото това са деца - те искат да излязат от сградата, да поиграят, каза Георгиев. Той разкри, че повечето родители също се притеснявали, но не смеели да говорят заради страх от лично отношение към децата си. На мен детето ми е над всичко и затова няма да мълча, завърши Георгиев.


Четете още:

🔴 Малко преди диктатурата на анцуга

🔴 Защо някои толкова мразят Слави Трифонов?

🔴 Днес празнуваме нещо, което всички обичаме!





Източник: Марица





Коментари

горе