Паразитите от домашен прах са открити в 4 от 5 къщи. Убийте ги с това природно решение!



Праховите акари. Малките буболечки живеят в спалното бельо, килимите или каквато и да е мека мебел и обичат да се хранят с мъртвите кожни клетки.

Паразитите от домашен прах се намират в 4 от 5 къщи и те могат да причинят изобилие от здравни проблеми като алергия, астмата, заедно с някои кожни реакции. Силно алергизиращи са и техните екскременти. Дори според някои изследвания по-голямата част от алергизиращите съставки се съдържат именно там.

Някои признаци, че може да имате заразяване включват кихане, хрема, зачервяване по кожата и сърбеж, или сълзене на очите, носа, сърбеж в носа, гърлото,  кашлица и др. Хората, които имат астма ще изпитат затруднено дишане, болки в гърдите, хрипове, проблеми със съня, и повишена чувствителност към настинки.

Прахосмукачката и редовното бърсане на прах са добър начин за поддържане на чистота от микрокърлежи от дома, но някои елементи като възглавници и матраци не са толкова лесни да се почистват. Добре е прахосмукачката ви да е оборудвана с HEPA филтър, който е много ефикасен в борбата с акарите.

Един чудесен начин да се убие и отблъскват акари е да ги пръскате с разтвор на евкалиптово масло.

Нужните съставки са

2 чаши дестилирана вода

15-30 капки евкалиптово масло

Начин на употреба:

Сипете в спрей, с който пръскайте по възможните места, като леглото, килими, мека мебел. Повторете 3 пъти на седмица, за да се отстранят всички акари.

Изследвания са показали, че евкалиптът и други етерични масла са ефективни в борбата с праховите кърлежи.

ВНИМАНИЕ

За съжаление, етеричното масло от евкалипт не е безопасно за деца на възраст под 10 години. Въпреки това, има и други масла, които са безопасни и ще ви помогнат да премахнате акарите, като карамфилово и от копър - те са безопасни за използване с деца  възраст над 2 години.


Четете още:

🔴 Лечението на кашлица започва с нещо много просто: Изключете телевизора! Не вярвате? Ето какво казва чичо доктор:

🔴 "Белият прах" от кестен върши чудеса за здравето

🔴 2000 лева акт при катастрофа с летни гуми в зимните месеци





Източник: За Жената





Коментари

горе