Ябълковият оцет успокоява разширени вени



Ябълковият оцет има много ползи за организма, но успешно се прилага и при разширени вени.

Лечебните свойства на ябълковия оцет се обясняват с неговия състав. Той съдържа важни витамини за здравето и красотата като витамин А, Е, С, В, важни миркоелементи като натрий, калий, калций, мед, магнезий, флуор, желязо, някои киселини-лимонена, млечна, оцетна и пропионова и аминокиселини. Целият набор от важни елементи правят ябълковия оцет отлично козметично и лечебно средство.

За разширени вени се предлагат няколко ефективни метода, според предпочитанията на човек. Прилага се чрез компреси, обливане, обикновено втриване, използване на ваничка за крака с оцет и приемане вътрешно. Необходимо е да се направи първоначална проба, за да се избегнат алергични реакции при по-чувствителна кожа. Ябълковият оцет повишава тонуса, укрепва стените на венозните съдове, стимулира циркулацията на кръвта и облекчава болката и подутината в краката. Масажите с ябълков оцет стимулират кръвообращението и това води до намаляне на отока и зачервяванията.

Редовната употреба на ябълков оцет може почти напълно да премахне видимите симптоми и да облекчи болката в краката.
Трябва да се съблюдават някои норми. Необходимо е да се правят терапии 2 пъти дневно около 20-30 минути в продължение на месец. За да има видими резултати е много важно продуктът да е естествен.

За превантивна мярка е добре да се спазват редица съвети. Редовната физическа активност, масажът на краката, регулирането на телесно тегло, избягване дългото стоене на едно място и носенето на тесни дрехи са част от нещата, които спомагат за предотвратяване появата на разширени вени. Фамилната обремененост не фигурира сред възможните превенции.

Снимка: Humans Are Free


Четете още:

🔴 Чубрицата помага при високо кръвно

🔴 Защитете сърцето си с шепа орехи

🔴 Уважаеми зрители, спите ли, ЦИК извършва чудовищна манипулация





Източник: Фрамар





Коментари

горе