10 безплатни забавления в Лондон



Лондон е един от най-скъпите градове в света, но това не означава,че човек не може да си намери и безплатни забавления

Неделя е и е време за почивка и забавления в Лондон. Ако току що сте се събудили и докато си пиете сутрешното кафе се чудете как да прекарате един прекрасен ден в Лондон, ето няколко безплатни предложения:

1. Художествени галерии

Tate Modern и Tate Britain са изключителни художествени галерии, които са приютили някой от най значимите творби в света. Tate Modern залага на съвременните творби, докато Tate Britain е събрала едни от най-великите творби от 16 век до наши дни
Други значими художествени галерии в Лондон включват National Portrait Gallery и National Gallery на площада Трафалгар. Друга чудесна галерия е The Wallace Collection, близо до Oxford Street, перфектно бягство от натоварения шопинг.

2. Музеи

Всички експозиции в лондонските музеи са безплатни, но някой специални експозиции се заплащат. Един от най-значимите е Museum of London, където можете да се запознаете с историята на Лондон от времето на римляните до наши дни. Geffrye Museum дава пълна представа за английския традиционен вътрешен интериор и ви позволява да се потопите в живота на лондончани през вековете. Horniman Museum е друг чудесен музей в Лондон .

3. Лондонските паркове и градини

Едно от любимите места на лондончани и гости на града е розовата градина на парка Queen Mary. Друго място за усамотение или забавление със семейството и приятелите е St. James’s Park, от който се разкрива уникална гледка към Бъкингамския дворец. Hyde Park и Kensington Gardens са огромни и невероятно красиви и са дом на мемориала на принцеса Даяна и статуята на Питър Пан. Вижте повече ТУК

4. Смяната на караула

Нито едно посещение в Лондон не е завършено, ако не видите с очите си тази величествена военна традиция. Караулът на кралицата се сменя в предната част на Бъкингамския дворец всеки ден в 11.30. Можете на наблюдавате церемонията по смяната от външната страна на предните порти на двореца.

5. Южният бряг

Районът по поречието на река Темза предлага огромно разнообразие от известни забележителности, които си струва да видите.

6. Площад „Трафалгар“

Една от най-големите атракции на британската столица, площадът „Трафалгар“ е проектиран през 20-те години на 19 век и построен през 30те. Емблематичният площад предлага редица забележителности като Nelson’s Column и Националната Галерия. Мястото е едновременно забележителност и сборен пункт за политически демонстрации.

7. Улични представления

Западната част на Covent Garden Market е чудесно място за любителите на уличните артисти, които забавляват публиката си всеки следобед. Чудесните изпълнения събират големи тълпи от почитатели, като артистите обичат да включват и публиката в номерата си. Всички изпълнители притежават лиценз и разрешение да играят на улицата.

8. Улични пазари

Лондон е известен със своите улични пазари. Най-известните о тях са Camden Market и Portobello Market, следвани по петите от Greenwich Market.

9. Уестминстърското абатство

Можете да надникнете безплатно в Уестминстърското абатство. За посещението няма такса, но се разчита на посетителите за дарения към абатството за покриване на текущите разходи. Вечернята, която се изпълнява от хора на в Уестминстърското абатство е едно от най-прекрасните изпълнения, които можете да чуете.

10. Безплатна музика

Лондон предлага редица безплатни концерти в Royal Opera House, както и редица съвременни клубове.


Четете още:

🔴 Коледните светлини на София

🔴 Тервел – спасителят на Европа

🔴 Този надпис събори съседите от смях (ОБНОВЕНА)





Източник: alexdevelopment





Коментари

горе