Себорея и пърхот – илачи от морска или готварска сол



Знаете ли, че можете да използвате морска сол срещу себорея, а готварската срещу пърхот?

Ако отговорът ви е не днес ние ще ви представим две доста лесни, но пък ефикасни домашни рецепти срещу двете заболявания. Няма да пишем за лечебните качества на морската сол, защото сме сигурни, че сте чували за тях, а и доста от вас са я използвали за лечение (най-малко сте си потапяли краката във вода с морска сол при настинка). За разлика от морската сол, готварската не се слави с лечебните си качества, а повече с вредите които „нанася” на организма. Все пак тя има и положителни качества, ако се използва при борбата с пърхота. Нека не се бавим повече и да започваме с рецептите.

Ползвайте морска сол при себорея и готварска при пърхот

Ползвайте морска сол при себорея и готварска при пърхот

Готварска сол срещу пърхот

Единственото усилие, което се иска от вас е да добавете щипка готварска сол в шампоана си. Разбъркайте добре и го ползвайте за измиване на косата 2 пъти в седмицата. След втората седмица ще забележите положителните резултати. Готварската сол в шампоана спомага за изсушаване на скалпа и затова ползването на рецептата не се препоръчва за хора със сухи коси.

Морска сол при себорея

Морска сол можете да си набавите от всеки магазин. Тя е на едри кристалчета, така че ще се наложи да я счукате на прах, за да си направите домашната рецепта срещу себорея. Сипвате балсам за коса в купичка и добавяте наситнената морска сол. Трябва да получите хомогенна кашичка. После тази кашичка се загрява на водна баня, много малко. Кашата се втрива с кръгови движения в скалпа, а после се намазва и цялата коса с нея. Изчаква се да подейства приблизително 15 минутки. После косата се изплаква с топла вода.

Количеството балсам, което ще сложите в купичката зависи от дължината на косата, защото с получената каша, както разбрахте, трябва да се третира цялата коса. Маската се прилага два пъти в седмицата, като положителните резултати се забелязват веднага след 2-3 намазване.

Тази домашна маска не само ще ви помогне да се преборите със себореята, но и ще възстанови косата ви, като я направи по-здрава и ще придобие обем.


Четете още:

🔴 Разпространи! Всеки българин трябва да прочете тази статия! Разкриваме строго пазена тайна за България

🔴 7 грешки, които ви правят да изглеждате по-дебели, отколкото сте

🔴 Как да сгънем салфетките красиво за празничната трапеза!





Източник: bilka





Коментари

горе