Гришо отвя световния №8, отива на 1/2-финал



Така най-добрият български тенисист се класира за полуфиналите на турнира в австралийския град с награден фонд 495 630 долара.

25-годишният хасковлия, 17-и в световната ранглиста, стартира отлично и след ранен пробив поведе с 3:0 по пътя си към успеха в първия сет.
Двойни грешки за 30:30 и при първия му сетбол за 40:40 затрудниха ситуацията, а в последствие българинът трябваше да спасява и точка за пробив. Доминик Тийм на свой ред по великолепен начин спаси още три сетбола, но при петия страхотен бекхенд уинър покрай излезлия на мрежата австриец значеше сет за Григор Димитров след 47 минути, съобщи Гонг.

Вторият сет вървеше наравно до 4:5, когато българинът трябваше да сервира за оставане в сета. Григор обаче се пропука. Няколко непредизвикани грешки доведоха до 0:40 и три сетбола за Тийм. Два бяха спасени, но при третия топка в аут на българина значеше сет в полза на съперника и вкарването на мача в трета решителна част.

В третия сет, Гришо успя да пробие австриеца за 3:2, след което успя да затвърди пробива си и да постигна трудна, но много впечатляваща победа над световния №8.

В спор за място на финал Димитров ще срещне Милош Раонич или Рафаел Надал.


Четете още:

🔴 Вижте кой къде хвана кръста днес (снимки + видео)

🔴 Леденото хоро в Калофер за Богоявление (снимки)

🔴 Георги Рачев с прогноза, кога свършват виелиците





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе