Напитките, които детоксикират тялото, докато спим



През нощта тялото има способността на регенерира и възстановява тъканите. Това от своя страна помага на черния дроб да изчисти токсините. Напитките, които човек консумира преди сън са от изключително значение за детоксикацията на организма. Телесната течност и качеството на съня играят важна роля в този процес. След изчистване на токсините, метаболизмът започва да гори мазнините по-бързо.

Запознайте се с 8 напитки, които помагат на организма да изчисти токсините и да изгаря по-бързо мазнините.

1. Лимонена вода. Топла чаша с изцеден лимонов сок е изключително подходяща както сутрин на гладно, така и вечер преди лягане. Това спомага за отстраняване на токсините в кръвта и за увеличаване на общия дневен разход на калории. Препоръчително е водата да е топла, защото е доста по-ефективна и по-бързо се усвоява от организма, отколкото студената вода с лимон.

2. Чай от лайка. Тази настойка е отлична за пречистване на черния дроб и намаляване на възпалителни процеси в организма, поради противовъзпалителните си свойства. Успокоява нервите, подпомага по-бързото заспиване и подобрява качеството на съня.

3. Ментов чай. Ментовият чай подобрява храносмилането и качеството на съня. Обикновено се препоръчва след преяждане, защото помага на тялото да се справи с голямото количество приета храна.

4. Чай от семена на лотос. Тази отвара е много подходяща преди сън. Подпомага заспиването и дълбокия сън. Повишава спокойствието и намалява тревожността.

5. Чай от зрънца на шизандра. Плодовете са полезни за здравето като подобряват дейността на сърдечносъдовата система. Те са с особен вкус от комбинация на солено, сладко, горчиво, кисело и люто. Известно е с наименованието „плодът с петте вкуса“. Укрепва жизнените сили на организма, действа успокояващо и понижава стреса. Чай от зрънцата на шизанддра действат детоксикиращо и защитават черния дроб.

6. Чай от роза. Отварата действа благотворно на емоциите. Подпомага процеса на детоксикация и действа успокояващо. Розата подобрява кръвообращението, което стимулира по-лесното премахване на токсините от тялото.

7. Овесен чай. Чаят е богат на витамини и минерали, които са много ефикасни при пречистването на черния дроб. Действа успокояващо на нервите и спомага за по-бързото изгаряне на мазнини.

8. Чай от хинап. Вкусните и здравословни за организма плодове помага изключително добре за отделянето на токсините от тялото и за изгарянето на мазнините. Облекчава стреса и подобрява качеството на пълноценния сън.

Всички тези напитки действа изключително благотворно за организма. Специалисти препоръчват настойките да се приемат топли половин час преди лягане.

Снимка: Tierra Colombiana

Още по темата:


Четете още:

🔴 Домашна тренировка за цялото тяло, щадяща ставите, за която Ви е нужен само стол.

🔴 Фъстъците укрепват сърдечносъдовата система и подобряват сърдечната дейност

🔴 3 коварни признака на инфаркт, които всяка жена трябва да знае! Скритите симптоми за сърдечна атака при жените!





Източник: Фрамар





Коментари

горе