Мечтата на цяла България се сбъдна! Гришо триумфира в София



Григор Димитров сбъдна мечтата на цяла България! Най-добрият роден тенисист спечели турнира в София. Гришо триумфира на София Оупън, след като на финала се наложи със 7:5, 6:4 над Дафид Гофен. Така хасковлията хвърли в екстаз над 12 000 зрители в „Арена Армеец“ и стотици хиляди пред екраните. Това е шеста титла в кариерата на Григор Димитров и втора от началото на 2017 година, след като в началото на януари триумфира в Бризбейн. Сега на Гришо предстои участие на турнира в Ротердам през следващата седмица, където в първия си мач ще играе срещу Миша Зверев.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров започна много силно мача и след един пробив поведе с 3:0. Последва силна серия на Гофен. Белгиецът спечели втория си сервис гейм в мача, след това направи пробив, който затвърди при собственото си подаване и изравни резултата за 3:3. Последва размяна на спечелени геймове, а Гришо срещна съпротива в деветия, когато спаси три брейкбола и все пак успя да спечели подаването си. След това Гофен изравни за 5:5. Българският тенисист спечели своя сервис гейм, а след това направи втория си пробив в мача, което му позволи да спечели първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Втората част също започна добре за Димитров. Той спечели своето подаване. След това постигна и бърз пробив, който беше затвърден и Григор поведе с 3:0. Българинът постигна и втори брейк в подаването на Гофен, който явно изпадна в криза след загубения първи сет. Пробивът беше затвърден, макар и трудно, тъй като Григор Димитров направи три двойни грешки двойки и спаси два брейкбола, за да поведе с 5:0. Едва в този момент Гофен прекъсна серията на българина от седем поредни спечелени гейма. Това явно даде подем в представянето на белгиеца и едновременно с това доведе до срив в играта на Гришо, който изтърва три мачбола. Димитров допусна два пробива и се стигна до едва 5:4 в негова полза. След това Григор Димитров отново достигна до три мачбола и спечели титлата при втория от тях.


Четете още:

🔴 17 цитата за брака и любовта

🔴 ПРОТЕИНЪТ - ПО КОЛКО НИ Е НУЖЕН И ЗА КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ

🔴 Супер пухкава и лесна кашкавалена пита – мека като памук, топи се в устата





Източник: Блиц





Коментари

горе