Българската армия набира елитни командоси



В 68-ма бригада на Специалните сили в Пловдив, която от две седмици вече е отделно формирование в структурата на българската армия, обявиха прием за командоси.

Кандидатите ще се явят на изпит за войнишки длъжности и трябва да са завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина.

Подробният текст на обявата ще бъде публикуван в сайта на Министерството на отбраната и в структурите на Централното военно окръжие. Срокът за подаване на заявление е до 31.03. 2016 г.

То трябва да е пратено или директно на командира на 68-ма бригада, или чрез структурите на Централно военно окръжие.

Изпитът ще се проведе от 28 до 30 юни тази година. Той предвижда проверка на физическата подготовка, тест за обща култура и събеседване с кандидата, който ще бъде допуснат след необходимите медицински прегледи.

Одобрените кандидати ще бъдат приети на военна служба и в зависимост от заеманите длъжности ще преминат подготовка.

В нея ще се изпълняват задачи като скокове с парашут, високопланински и алпийски тренировки, стрелба с различни видове оръжие.

Силите за специални операции на България има задача да пазят целостта и независимостта на държавата, като и да противодействат на съвременните рискове и заплахи, сред които тероризъм и природни бедствия.

В армията не достигат 5600 военнослужещи, сочат данните на Министерството на отбраната. Основни причини за недостига на кадри са материално-техническото осигуряване, екипировката, снаряжението и размера на заплащането. Въпреки това през миналата година над 6 000 военнослужещи са участвали в охраната на българската граница.


Четете още:

🔴 Искам децата да казват: "Аз съм наследник на Симеон Велики"

🔴 Гери Никол отива на "Евровизия" с "яката дупара"?

🔴 Българи отличени с награда от Илон Мъск





Източник: Вести





Коментари

горе