Избягвайте консумацията на 4 вида продукти, ако искате да имате красива и здрава кожа



Преди да изядете поредната бисквита или да изпиете още една чаша вино, помислете как ще се отрази това върху вашия външен вид. Искаме да ви покажем как да разберете кои храни харесвате, само като погледнете лицето си.

1. "Винено" лице.

  • Освен големи количества захар, виното понякога съдържа пестициди и сулфиди, които водят до дехидратация на организма. Вашето тяло започва да губи вода, черният дроб се претоварва и храносмилането се влошава на следващия ден. Затова вашата кожа може да изглежда сбръчкана, червена или отпусната.
  • В дългосрочен план е възможно злоупотребата с алкохол да наруши работата на червата и да причини различни заболявания.
  • Какво да правим? Откажете алкохола поне за три седмици. Времето е достатъчно за възстановяване на кожата. След това приложете правилото 80:20. Това означава, че в 20% от случаите си позволявате една-две чаши, а в останалите 80% отказвате алкохола.

2. "Млечно" лице.

  • Добавянето на прясно мляко към кафето или друга напитка може да повлияе върху цвета на кожата на лицето, дори да не страдате от непоносимост към лактоза. Ние губим лактозно-метаболитни ензими с възрастта и това провокира възпаление на цялото тяло, включително лицето.
  • Ако забележите, че то става подпухнало и сънено, а кожата ви се сбръчква, откажете всички млечни продукти в продължение на няколко седмици, за да забележите разлика във външния вид.

3. "Захарно" лице.

  • Захарта засяга не само тялото, но и кожата. Тя ускорява гликацията, процес, при който излишните глюкозни молекули се свързват с колагена, като същевременно го увреждат и го правят твърд. Това води до преждевременно стареене на кожата, поява на бръчки и нарушаване на пигментацията.
  • Единственият начин да запазите здравето на кожата е да намалите консумацията на захар.

4. "Глутеново" лице.

  • Всички тези симптоми могат да означават, че тялото ви не е способно да метаболизира глутен, протеин, съдържащ се в пшеница, ръж, овес, ечемик и напитки, базирани на него (бира, уиски, водка и други).
  • Проверете дали имате непоносимост към глутен като изключите продуктите, които съдържат този протеин, в продължение на 2-3 седмици и наблюдавайте кожата си. Ако симптомите продължават повече от определеното време, тогава вероятно става въпрос за друг вид непоносимост, но въпреки това все още трябва да поддържане намален прием на въглехидратите и тестените изделия.


Четете още:

🔴 Вижте как мозъкът ни пречи да поддържаме нормално тегло

🔴 Зеленчуци и подправки, които можете да вкорените у дома

🔴 Отвара от билки за укрепване на кръвоносните съдове: Уникална е!





Източник: Фрамар





Коментари

горе