Майски празници в Българското училище в Малта. Открит урок под патронажа на малтийския президент



Уважаеми сънародници!

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че и тази година ще отбележим Дните на Българската писменост и култура.

Untitled

Каним Ви да се присъедините към нас на 11 май 2017 г. (четвъртък) от 19:30 ч. в залата при Българското неделно училище в град Пемброук, с адрес: 35 Triq Giorgio Mitrovich, Pembroke, където ще се проведе благотворителен концерт, организиран в помощ на Българско неделно училище „Св.св. Кирил и Методий” – Малта. В него ще вземат участие учениците на училището, които ще Ви поздравят с песни, групата за народни танци „Балканско сърце”, Андриана Йорданова – сопрано, и други български артисти.

Концертът има за цел да ни припомни откъде идваме, да ни върне към нашите корени и да ни направи по-сплотени. Такъв концерт се прави за първи път и се надяваме да донесе много добро настроение и усмивки. Всеки, който иска да му се наслади, е добре дошъл. Входът на концерта е свободен, а сумата, която се събере в кутиите за дарения, ще бъде предоставена на Българското училище. Концертът е и част от кампанията за набиране на средства, която стартира на Коледа и продължава до края на годината.

Мари Луис. Снимка: БНР

Мари-Луис Колейро Прека ще бъде с децата от Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Малта не за първи път. На снимката Президентът на Малта, на честването на 24 май в Българското училище миналата година. Снимка: БНР

Следващото събитие, което е част от програмата, ще се проведе на 13 май 2017 г. (събота). То е продължение на миналогодишния открит урок, който реализираха учениците от Българското неделно училище „Св.св. Кирил и Методий”, и ще се случи отново, в The President’s Secret Garden, San Anton Palace, Attard Malta, под патронажа на Президента на Малта Н. Пр. Мари-Луис Колейро Прека.

На този открит урок са поканени не само родителите на учениците от училището, но и всички, които искат да видят какво се случва в нашите изнесени сред природата класни стаи. Всяко дете може да доведе свой приятел от Малтийското училище.

Предварителното време за провеждане на това мероприятие е от 9:30 до 12:30 часа. Молим всички, които желаят да присъстват, да потвърдят това на посочения имейл: bulgarianschoolmalta@gmail.com. В деня на събитието носете документ за самоличност.

Честването на Майските празници се превръща в прекрасна традиция и е повод за гордост за нас, българите, които живеем, учим и работим зад граница. Всяко събитие, празненство или дейност на нашите деца и ученици, ни прави достойни българи, които не са забравили културата и езика си!

Благодарим на всички, без които тези събития нямаше да се случат. Благодарим на посланик Лино Бианко, посланик Марин Райков, Андриана Йорданова, Танцов състав ”Балканско сърце” и неговите ръководители. Изказваме специални благодарности най-вече на учениците и техните родители.

Очакваме Ви с нетърпение!

 

Диди Михова,

БНУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пемброук, Малта

.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Бел.ред.: Уважаеми читатели, ако искате да подкрепите нашето издание, което се прави вече години наред на доброволни начала, информация за начините за това можете да намерите ТУК.


Четете още:

🔴 Каква си и какво те чака според поверията на старите българи

🔴 Никола Филчев: Христо Иванов да копае с мотика осми номер  

🔴 Най-полезната козметика е тази от собствената Ви градина





Източник: Euro Chicago





Коментари

горе