Българката Мария Орлешкова е единствената жена, отличена днес за професионализъм от Guardia Civil в АликантеБългарката Мария Илиева Орлешкова Цветанова е единствената жена, която днес бе отличена за висок професионализъм от Полицията в Аликанте (Guardia Civil). Тържествената церемония се състоя в деня, когато Полицията отбелязва 173 години от създаването си в града. „Чувствам се изключително горда и съм много развълнувана, това е най-високата награда, която съм получавала, тъй като не е от общинската Policia Local в Торевиеха, където работя, а от Guardia Civil“, сподели за F2F TV Мария минути след като получи грамотата наред с още 9-ма началници от общинските Policia Local в Провинция Аликанте и над 20 представители на Guardia Civil. 

Освен за професионализъм, българката е одобрена за отличието и заради доброто сътрудничество с Guardia Civil.   Мария ръководи най-новата бригада в Policia Local на Торевиеха – за полицейска медиация и изпълнява задачи на още 3 бригади. 

„Следващата седмица заминавам на специализиран курс по медиация отново. Не може да спреш да се развиваш, трябва непрекъснато да подобряваш наученото, да учиш още и още“ – казва Мария. Предстои и летният сезон в провинция Аликанте, в който Торевиеха очаква да посрещне поне 400 хиляди туристи, колкото са били миналата година, а според кмета на града – и повече. Вчера в Торевиеха пожар в къща е взел жертва, има ранени огнеборци, стана ясно по време на церемонията, на която освен поздравления за работата на наградените, беше отбелязана отговорността, която носят с нея.

В чест на загиналите при изпълнение на дълга им беше поднесен венец и прозвучаха почетни изстрели.  

А от утре Мария ще свали парадния костюм, който облича за първи път, и отново ще е в униформата на Агент 118.


Четете още:

🔴 Обновявайте често гардероба си, старите дрехи попиват енергията ни

🔴 Музеят на Делю войвода в Златоград ще ви накара да настръхнете и да се гордеете (Снимки)

🔴 РЕЧТА на кмета на Панагюрище по случай 141 години от Априлското въстание отново възхити българите! Чуйте я и вие! (ВИДЕО)

Източник: f2ftv

Коментари

горе