Вижте що за чудо се оказа вишневият оцет



Всички полезни вещества от вишните във вишневия оцет се запазват напълно. Това е напитка, която е известна и използвана още от древни времена. Тя е изключително богата на много органични киселини - лимонена, ябълкова, оксалова и други. Има белтъчини и редица витамини, сред които -витамин C, витамин P, витамини от B-групата и други, както и минерални соли - фосфор, калий, калций, магнезий, желязо и т.н.

Естественият вишнев оцет осигурява мощен комплекс от силни антиоксиданти на организма - пектин, танини, баластни вещества, антоциани, флавоноиди, кумарини.

Благодарение на всички тези съдържащи се в него полезни вещества вишневият оцет е изключително силно средство, познато в народната медицина. Той подпомага оздравяването на организма и облекчава симптомите на много заболявания. Освен това действа очистващо на цялото тяло чрез своя уникален антиоксидантен ефект.

Намалява холестерина и повишава имунитета. Действа укрепващо и пречистващо на кръвоносната система. А чрез бактерицидния си ефект влияе на храносмилателната система и подобрява моториката на червата.

Всички микроелементи в оцета, както и неговият диуретичен ефект укрепват и пречистват организма и балансират метаболизма.

Продуктът е широко приложим - при артериална хипертония, сърдечносъдови заболявания; затлъстяване, целулит, разширени вени и тромбофлебит; чернодробно-жлъчни заболявания, проблеми с бъбреците, безсъние, главоболие, артрит, анемия, проблеми с паметта и други.

Препоръчителният прием е под формата на компрес на гърлото или гърдите, който се покрива с найлон и се загрява с топла кърпа или бутилка, пълна с топла вода.

Може да се ползва за гаргара или като напитка с вода и мед, както и в храната - към салати, хладки супи и бульони.

Също така може да се добави към чаша кисело мляко за закуска с добавен пчелен мед. За приготвянето на напитка и към закуската е добре да се добавят между една и три супени лъжици естествен вишнев оцет.

Това е поредното чудо, от което трябва по-често да се възползваме.


Четете още:

🔴 Изчистете черния дроб с череши! Вижте как

🔴 Докато се усетя и вече нагъвах 3-та чиния, не съм вярвала, че мога да изям толкова, но толкова вкусно беше, че не можех да спра

🔴 Легендата за Пиринския змей





Източник: gotvach





Коментари

горе