Как да се предпазим в големите жеги





Прогнозата за времето за следващите дни ни обещава невероятни жеги, достигащи до над 40 градуса. За да се предпазите от топлинен удар, има няколко неща, които може да направите.
През лятото на повечето хора им пада кръвното налягане, заради което трябва да избягвате да се разхождате в най-топлите часове на деня и да пиете много вода. Ако усетите неразположение, седнете някъде и си вземете айран или нещо със захар, което да нормализира състоянието ви. Добър вариант е сладоледът, тъй като е едновременно сладък и студен.

Избягвайте да пиете топли напитки и заложете на нещо по-разхлаждащо. При температура над 30 градуса организмът изразходва около 3-4 литра за денонощие, което количество е двойно на изпареното през другите сезони. Затова трябва да пием поне  2-3 литра вода или по десет чаши на ден.

Консумирайте повече зеленчуци и плодове и по-малко месо.
За да избегнете слънчев удар в най-горещите дни, носете светли дрехи и слънчеви шапки, които ви предпазват от силното слънце.
Тъй най-уязвими в жегата са възрастните и малките деца е препоръчително те да ограничат разходките в най-горещите часове на деня. 
Избягвайте тежките физически дейности, който допълнително натоварват организма и сърцето.
Не правете резки топлини промени. Ако навън е 40 градуса, температурата в помещението, в което сте, не трябва да бъде прекалено ниска, тъй като при излизане навън може да почувствате неразположение.


Четете още:

🔴 Плажни масла удрят по нивото на женските полови хормони

🔴 Как да успокоите детето само с един въпрос?

🔴 Нана вече започна новата си битка! Съпругът й е най-голямата й опора!





Източник: iwoman





Коментари

горе