Търновец посрещал Бил Клинтън, Дейвид Бекъм, Луис Хамилтън и други знаменитости в елитни хотели по света



34-ГОДИШНИЯТ ТЪРНОВЕЦ ГЕОРГИ ДАДОВ СЕ Е ЗАВЪРНАЛ СЛЕД 12 Г. В ЧУЖБИНА В РОДНИЯ СИ ГРАД И РАБОТИ в хотелиерския бранш. Бил е три години в Америка, една във Франция, в Кипър и последно 7 г. в Англия. Възпитаник е на Хуманитарната гимназия и е завършил хотелиерски мениджмънт по международна програма – две и половина години в Америка и година и половина в Париж. Бил е мениджър в едни от най-елитните хотелски вериги в света – „Хаят” и „Хилтън”, като последно е работил в Лондон.

Има бакалавърска степен по международна програма – специалност „Хотелиерски мениджмънт и ресторантьорство“. Заминава за САЩ със спечелена частична стипендия същата година, в която завършил средното си образование в Хуманитарна гимназия – В. Търново. Възпитаник е на американско-френска образователна система – три години учил в колеж Cesar Ritz в щата Кънектикът, след което за последната си година от образованието се прехвърлил в Аcademie Internationale de Management в Париж. През есента на 2006 г. се дипломирал с почти пълно отличие и от двете образователни институции и два изкарани практически стажа зад гърба си, единият от които задължителен за успешно завършване на образователната програма.

 

ЧИРАКУВАНЕТО НА ЗАНАЯТА

 

„Първата ми стъпка в хотелиерския бизнес бе във веригата хотели „Хаят“, щата Флорида – Key West се пада най-южната точка на САЩ, само на 90 мили от Куба. Изключително екзотично място, с неповторима атмосфера, богата история и нестихващи забавления. Хотелът бе нещо като миникурорт на самия бряг на Мексиканския залив, гостите предимно бяха богати американци и семейства, които идваха да прекарат ваканцията си, организираха се и много сватбени тържества. Toва бе практически задължителен стаж, където освен придобиването на безценен практически опит мениджърите и супервайзърите ме оценяваха на седмична база“, разказва Георги.

Тези оценки били върху представянето му на ежедневни задължения и конкретни поставени задачи, адаптацията към отделни звена на работата, постигнатия прогрес, дисциплина, контакт с клиенти и т. н., като всичко се записвало и докладвало до преподавателите в колежа. За 6 месеца го въртели постоянно и работил като помощник-сервитьор, сервитьор, барман на банкети, зареждал минибарове, румсървис и прекарал известно време с човека, който правел всички поръчки за ресторантите и баровете.

След завършването на образователната си програма в колежа започнал работа в 5-звездния Nine Zero Hotel в Бостън. Това бил бутиков бизнесхотел в центъра на града.

„Там започнах като чистач на общи части, камериер, местеха ме и в пералното и въобще където имаше нужда. Замисълът на програмата бе такъв, че трябваше да мина на всяка една позиция, да се докажа на нея с презумпция към това, че когато стана мениджър, да имам представа за всяка позиция, за обема на работата, евентуалните затруднения, колко време отнема да се свърши дадена задача, как да се направи и да се научиш на стандартите, които се изискваха. След около 9 месеца ме повишиха и на 21 г. вече бях асистент на Housekeeping Manager в хотела, т.е. дясна ръка на директния ми началник…“, се връща назад във времето Георги.

 

КРАТКА СРЕЩА С БИЛ КЛИНТЪН

 

За първи път имал възможност да види на живо и да обслужва известни личности, които бил виждал само по телевизията. Връхната точка била, когато му поверили лично да обслужва стаята на президента Клинтън по време на седмична конференция на демократите в Бостън. Неочаквано, президентът го заговорил и като споделил, че е от България, му разказал впечатления от визитата си в нашата страна и срещата му с нашия президент. Георги останал приятно изненадан от подхода и земното отношение на Бил Клинтън към него.

След дипломирането му във Франция заминал да работи в Кипър за най-престижния по това време хотел там – Anassa. Изключително луксозен и доста скъп 5-звезден хотел, собственост на бившия по онова време премиер на Кипър. Работил като мениджър, а основната клиентела били доста заможни руснаци, англичани и влиятелни личности в Кипър. Бил му поверен екип от над 25 души, повечето местни жени от околните села, които не знаели и дума английски. Приели го с недоверие предвид възрастта му и това, че не знаел гръцки. В края на престоя му те обаче знаели доста думи на английски, а той на гръцки и раздялата била доста емоционална.

От 2008 г. по стечение на обстоятелствата професионалният му път продължил в Лондон. Започнал да работи в Hilton London Islington. Сметнал, че е време да придобие опит в хотелския бизнес и от друга страна, с работа в отдел Front Office, досега непознат за него. Тръгнал си оттук мениджър връзка с клиенти.

После го наели в един от топхотелите в Лондон – Metropolitan by COMO, 5-звезден, в самия център, срещу „Хайд парк“, част от малка хотелска верига – собственост на много богато сингапурско семейство. Там изкарах над 3 г. и имах доста големи отговорности, работата беше напрегната и изключително динамична, за 3 г. се сблъсках със ситуации, които надали някога ще забравя и които са достойни да влязат в книга.

„Лично съм настанявал и съм имал честа да се запозная със знаменитости като Дейвид Бекъм, Черил Коул, Майкъл Оуен, Луис Хамилтън, шейхове и принцове от арабските държави, членове на най-големите рок и метъл банди, това са само част от клиентите, които сме имали…“, оживено споделя търновецът.

СЕГА ВТОРИ СЕЗОН ГЕОРГИ ДАДОВ ПОМАГА с НАТРУПАНИЯ СИ ОПИТ ЗА БИЗНЕСРАЗВИТИЕТО НА КОМПЛЕКС„КЪПИНОВСКИ МАНАСТИР“, но подчертава, че не се вживява като управител. Начинанието за него е предизвикателство, с което засега се справя успешно, и смята, че това може да стане един от най-добрите къмпинги на Балканите. Любовта към родното място и носталгията са всъщност сред основните причини да се завърне. Навън животът бил едно безкрайно състезание и всеки ден трябвало да ставаш по-добър в работата си, а нестихващата динамика и животът в релси те отклонява от това, което наистина има значение в личен план. Преместването му в България е по-скоро промяна на приоритетите. Личната му мечта е да обиколи всяка държава на Земята, купил си е карта, на която старателно отбелязва всяка от 20-те посетени засега. Обича да описва преживяното и може би един прекрасен ден в обозримо бъдеще ще напише книга.

Нели СУКОВА


Четете още:

🔴 Бойко Борисов публикува важно съобщение във фейсбук за всички българи във Великобритания

🔴 Огромна трагедия във Велико Търново! Мъж се върна по-рано от работа! Любовникът на жена му скочи от терасата и загина на място

🔴 Божидар Димитров: Не аз отричам съществуването на македонския език, а академиите в Русия, Франция и Великобритания





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе