"Ритон" на 40! Най-обичаният български дует с нов албум и концерт за юбилея



Един ненадминат творчески тандем отбелязва свой скъп юбилей! Катя и Здравко от „Ритон“ – най-прочутият български дует за всички времена – не спират да изненадват почитателите си! Двамата подготвят пищен спектакъл по повод своя 40-ти юбилей на сцената. Концертът ще се състои в Зала 1 на НДК на 18 октомври, а билетите вече са в продажба на ticketportal.bg и партньорската мрежа. На него ще прозвучат новите 10 песни, които любимците на България са включили в предстоящия албум „Златен Ритон“, на името на една от песните в диска.

Дует Ритон

Пет от композициите са дело на творческия тандем Ангел Симеонов – стихове и Росалин Наков – музика. Два текста им е подарил Драго Драганов, а черешката на тортата е нов бъдещ хит, под който са се подписали ветераните в мелодичната музика – патриархът на шлагерната музика Тончо Русев и поетът Ваньо Вълчев.

„С песента „Празник“, която също ни е подарък за българския дует, ще бъде открит юбилеят за кръглата годишнина“ –

споделя Катя за читателите на delo.bg. Нежната половинка на дует „Ритон“ открехва още малко завесата на очаквания мелодичен спектакъл – на него ще има и гост изпълнители, чиито имена ще бъдат изненада за публиката.

След „Пътят към твоето сърце“ и „Ритон в ритъма латино“ „Златен Ритон“ ще украси фонотеката на почитателите на мелодичната музика и непреходните текстове.

Балет „Веда“, бендът на „Ритон“ и баскитаристът Алекс Нушев (на когото са всички аранжименти в новия албум и цялата им продукция от 2012 г. до момента) ще са на сцената с неповторимите, неостаряващи и неуморни Катя и Здравко. Двамата в момента заснемат кратки видеоклипове, които ще се излъчват на мултимедийни екрани, докато представят всяка една от новите си песни.

истории от самолетните полети на дует Ритон

Освен чисто новите песни, ще прозвучат и вечните им хитове, за които „Ритон“ пуснаха допитване на фен страницата си във Фейсбук. Кои са събрали най-много гласове? Ще чуете на концерта на 18 октомври!

Догодина „Ритон“ ще популяризират албума и в редица градове на страната. „Златен Ритон“ ще излезе и на дългосвиреща грамофонна плоча, но в края на зимата.

През последните години Катя и Здравко доказаха, че не само гласовете, но и сърцата им са големи и добродетелни. Двамата участваха в проекта на сдружение „Кауза“ – „ Да оставим следи„. Събрани бяха средства, с които беше купена първата у нас специализирана педиатрична линейка. Ритон взеха участие и в композицията „Нека“ на текстописеца Живко Колев и композитора Димитър Гетов.

С нея, заедно със свои колеги, сред които  Маргарита Хранова,  Георги Христов, Васил Петров, Нели Рангелова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Наско от БТР, Невена Цонева, Кристина Димитрова, Илия Ангелов, Нели Рангелова, Кирил Маричков, дует Мания, танцьорът Алфредо Торес, актьорът Филип Аврамов Катя и Здравко осъществиха този музикален проект за едно добро дело. Преди това, пак в подкрепа на благородната инициатива, дует „Ритон“ бяха помолили гостите на промоцията на албума „Пътят към твоето сърце“ да не купуват букети, а парите, отделени за тях да пускат в специална кутия, които след това дариха за купуването на педиатричната линейка.

Дует, доказал себе си в годините не само на музикалната сцена! Катя и Здравко от „Ритон“ – горещи, вълнуващи и вечни!


Четете още:

🔴 Родопската песен, която отменя разстрел и спасява четири живота

🔴 Съдът тихомълком пусна под домашен арест шведа, ритнал камериерка (Видео)

🔴 Ето кой е най-новият тотомилионер на България и за какво ще използва парите!





Източник: delo.bg





Коментари

горе